2022-09-22
之前同朋友嚟食過一次 一直念念不忘 忍唔住又揾朋友再嚟💛如果你想揾間小炒黃得嚟又好食好有鑊氣嘅 就一定要嚟呢度大排檔小炒喺銅鑼灣駱克道近鵝頸橋 另外仲有一間分店喺灣仔 食物選擇都有好多 海鮮/豬牛雞/菜係基本 如果想食再地道啲嘅野都仲有煲仔飯/炸大腸呢啲比你揀🤪▪️ 脆炸BB鴿分開四邊 share嚟食就啱晒🥢外層勁脆 肉都幾多汁 而且一啲都唔油 好犀利👍🏻本身配咗淮鹽同豉油 不過我哋覺得就咁食都已經好夠味▫️ 黃金脆鮮魷一食即刻嘩出嚟😍醎蛋黃起晒沙 味道濃郁 雖然邪惡 但真係好鬼好食 鮮魷口感又夠爽口彈牙 而且又係做到唔油膩 要比💯▪️ 拔絲咕嚕肉一嚟到即刻試吓係咪有拔絲效果先😆真係有嘅 呢度嘅咕嚕肉一直好受歡迎 質素真係好高 無乜肥肉 甜酸度啱啱好 而且每一件都好脆 就算食到尾聲 咬落去都仲有咯咯聲㗎▫️ 魚香茄子煲用砂煲上菜 一直保持到個温度🔥呢個應該係我食過最好食嘅魚香茄子 好有鑊氣 夠晒醎香 送飯一流🍚真係停唔到口小菜份量全部都唔少 我哋兩個人叫咗四樣嘢 係有少少過分嘅🥹不過飲埋酒 加埋一都係$500多啲 真係好抵食
▪️ 脆炸BB鴿
▫️ 黃金脆鮮魷