2024-09-09
位於西環嘅泰誇張,餐廳室內設計以藍綠色為主調,仲有地下的色彩地磚,顯得很有個性。餐牌配有泰文中文英文,食物種類繁多。泰式酸辣清湯望落去係好清嘅清湯,但味道嘅豐富程度不亞於冬陰功,酸辣層次分明,十分開胃,湯料都好足料,有大蝦,青口,魷魚,鮮味十足!泰式生菜包呢個係食泰菜係必食嘅item,首先味道我係好滿意,最油份適中食落比較香口,肉碎用太瘦嘅肉就唔好食,呢個有瘦有肥,好食!豬肉紅咖喱呢個咖喱嘅味道我係第一次食到,辣就唔算係好辣,但味道個層次都幾特別,第一口好明顯係食到泰式咖喱嘅味香料同蔬菜味都融合左,但最後有少少日式咖喱嘅個甜味作結,所以感覺幾特別。蟹肉炒飯炒飯嘅飯粒夠乾身,唔會太多油,火鑊氣好足,配料同蟹肉比例都唔錯,唔講都會食得出係蟹肉炒飯。珍多冰龍眼冰兩杯飲品味道都夠正宗,珍多冰椰香超濃,龍眼冰味道就唔會死甜而係清甜,爆多果肉。
泰式酸辣清湯
泰式生菜包