2023-09-14 202 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今次到訪位於尖沙咀海港城嘅新派西餐《Amelia by Paulo Airaudo》,大廚Paulo Airaudo有任職於多間米芝蓮餐廳嘅經驗,所以每一道菜都融入左大廚係歐洲各地嘅烹調手法,務求令到適合有耳目一新嘅感覺。一入到餐廳門口就比維港夜景所吸引,即刻叫幾隻生蠔試下先。Oyster $298蠔身飽滿又大隻,放少少檸檬同埋Cocktail sauce,味道比較清爽,又有少少甜味。自家製麵包配牛骨髓原條牛骨髓香烤,面頭有啖啖牛脂滲入嚟。食嘅時候用湯匙拎少少牛骨髓放入自家製麵包上面,牛骨髓幼滑又帶少少咸香,餸麵包真係一流呀。燉牛尾肉醬特色意大利麵牛尾肉燉到軟腍又入味,自家製意大利麵彈牙又掛汁,面頭再灑上芝士碎,好邪惡呀。 chestnut banana forest 紅色蘑菇形狀嘅甜品,入面用咗香蕉、甘粟和朱古力製成,旁邊仲要配搭雲呢拿雪糕,味道香甜又唔會膩。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Amelia Hong Kong (尖
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

一入到餐廳門口就比維港夜景所吸引,即刻叫幾隻生蠔試下先。
Oyster $298

自家製麵包配牛骨髓

燉牛尾肉醬特色意大利麵

chestnut banana forest

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Amelia Hong Kong (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG63號舖