2021-05-25 1556 views
從前睇電影,有套叫阿甘正傳既戲,係我好細個既時候就已經睇過(而家都吾係好大個🙈)長大左都耐吾耐睇下套戲,片中主角經歷著實吸引,如果能夠參與其中,有時都係一個有趣嘅睇驗。話說尼間餐廳,12年前來過一次,同一位置,同一裝修,當年去都係因為部電影。中間都有去過幾次,但計計埋埋,都有6/7年無去幫襯過,決心帶埋另一個人去食餐好。叫左3樣食物,餐牌睇落去好似有點吾同左,洋蔥圈,蒜香牛油大蝦茉莉香飯,再來份牛扒加燒大蝦,講真,由行入鋪頭個一刻開始,旁邊人就睇得出佢吾多睇得起間餐廳,心諗美國菜都無咩咁特別啫,所以都係我發版。吾知因為佢太肚餓定咩,一來食個洋菜圈,經已猛話好好食,確實係好香好甜,個粉漿開得好薄👍🏽大蝦飯,個汁底好有水準,農農既蒜香牛油,完全吾油膩仲帶點淡淡既檸檬香味,大蝦去殼進食方便,無得彈👍🏽👍🏽牛扒主菜,熟成度剛好,味道係美式煮法,蒜味同百里香完全入味,牛油好香,好快就清晒!未去過食既朋友,真心推介可以一試,美國菜入門選擇,價錢亦吾貴。最後想講,小弟第一次去既時間,還記得有一杯特飲:花生醬朱古力冰沙,非常好味,但現在已經無得飲了,唯一遺憾🤣🤣