2022-10-08 34 views
朋友果然冇介紹錯,好耐之前朋友提過呢間食石燒牛一流,今次終於黎食下佢哋既套餐,餐湯配有羅宋湯,有蕃茄洋蔥等雜菜,酸酸甜甜幾開胃,飲品我就揀左巨峰玉露因為好耐冇飲,有一粒粒好好咬,中意清淡啲既話可以揀檸檬薏米水,健康之選,主角我點左牛板鍵,因為自己好中意食筋同瘦肉都有啲既質感,所以呢樣就啱曬我啦,牛板鍵肉質偏厚實,牛肉中間帶一條筋,帶點彈牙口感,食燒肉當然要配埋特製燒肉汁,呢款燒肉汁相對上較清淡,唔係一味得個鹹字,沾埋一齊食依然食到主角個種濃郁既牛肉味,真係鍾意行啲嘅朋友仔都可以加海鹽同黑椒,生熟度自己燒,推薦七成熟,朋友則嗌左牛肩,呢個部位相對上較多油脂,所以口感嫩滑軟身,易啲入口,一啖牛肉,加啲燒肉汁淋落白飯到,mix埋一齊真係超好食,餐廳選用既白飯仲要係珍珠米,非常有嚼勁😋😋