2023-05-07
最近公司搬咗去科學園,🧐一開始以為嗰度係美食沙漠,點知原來都幾多食肆,而且質素都唔差!😊早排夜晚同同事Farewell嘅時候,揀咗一間好似幾靚嘅西餐廳食,非常推薦!我哋各自叫咗一個晚餐set,晚餐會有餐包、前菜、主菜、甜品,仲有一杯餐飲。 ⭐️餐包超級喜歡佢個餐包,完全係一個good start! 餐包微暖,外脆內軟。再配上佢哋香草醬,令到餐包更加美味。⭐️巴馬火腿哈密瓜沙律🥗沙律非常新鮮,蔬菜新鮮可口,加上酸酸嘅黑醋,perfect match!⭐️煙三文魚牛油果沙律🥑牛油果的口感軟硬適中,新鮮好味😋!⭐️慢煮豬安配洋蔥🐷豬肉軟熟,鎖住了肉汁,不需要洋蔥汁也足夠美味。薯蓉配洋蔥汁是一個絕妙的配搭,讓這道菜更加豐富。⭐️香烤帶子意大利飯配忌廉汁🍝有蘑菇蘆筍,芝士粉,口感豐富,加上濃郁的忌廉汁,讓這道菜更加美味。份量都幾多有四粒帶子,絕不吝嗇。⭐️最後嘅甜品係檸檬批🍋這個甜品口感分明,雲呢拿雪糕的味道非常濃郁,軟林林嘅檸檬茶和硬骨骨嘅消化餅底更是令人驚喜。🍋檸檬部份很酸,但用消化餅底的甜味平衡了這個酸味!🥰另外我幾欣賞嘅係佢嘅服務態度,同埋每一次都會同我哋換碟,令到每碟菜式嘅味道唔會受到上一個菜式嘅
⭐️餐包
⭐️巴馬火腿哈密瓜沙律🥗
⭐️煙三文魚牛油果沙律🥑
牛油果的口感軟硬適中,新鮮好味😋!
⭐️慢煮豬安配洋蔥🐷
⭐️香烤帶子意大利飯配忌廉汁🍝
⭐️最後嘅甜品係檸檬批🍋
🥰另外我幾欣賞嘅係佢嘅服務態度,同埋每一次都會同我哋換碟,令到每碟菜式嘅味道唔會受到上一個菜式嘅影響。
見到佢哋有👵🏻母親節優惠,嚟緊都諗住帶埋母親大人過嚟一齊食,因為呢度泊車都幾方便🤪。