2021-12-24 98 views
科學園🔬近年開咗好多🎊新餐廳,今晚來幫襯呢間🤤其實之前係觀塘舊店已經好出名🤩,我亦有幫襯過,依家搬到來科學園地方💪更大更開揚感覺更 grand,但依然 keep 住咁👍高質素同埋高💰性價比!呢度🍽地方好大,裝修感覺☺️簡潔而帶點🤩輕奢感。樓底好高👍,完全唔會有壓迫感🥰,座位🪑舒適,用餐🍴感覺十分好!晚餐🍽種類都幾多選擇,而且以佢哋嘅😋質素來講呢個💰價錢幾抵食👍!餐包🥖不過不失,重點係個醬🤤,佢係食落味道帶少少🤏咸香嘅 Mayonnaise base sauce,滋味又開胃🥰。前菜沙律🥗新鮮清爽🤤。法式🇫🇷鵝肝焦糖燉蛋🤩係佢哋餐廳🍽多年嘅招牌菜🤤!法式🇫🇷鵝肝醬幼滑甘香🥰,面頭有一層焦糖薄脆🤩甜甜地平衡返個法式🇫🇷鵝肝醬嘅油膩感,上邊仲有少少無花果醬🤤令整體層次感更加豐富😋!山羊🐏芝士🧀配意大利🇮🇹蕃茄乾🍅沙律🥗份量幾足👍,賣相又好睇😍。山羊🐏芝士🧀味道香濃😍,意大利🇮🇹蕃茄乾🍅酸酸地好開胃🤤,整個配搭好平衡令人😋食指大動👍!🇫🇷法國🐓雞胸配🍄野菌汁同埋🔥燒新薯🥔,雞胸🐓係用慢煮嘅方法去烹調,所以好嫩滑juicy🐓雞味濃郁🤤,而且冇乜脂肪十分👍健康。野菌🍄汁好creamy同埋🐓雞胸🔥燒新薯

呢度🍽地方好大,裝修感覺☺️簡潔而帶點🤩輕奢感。

前菜沙律🥗新鮮清爽🤤。

法式🇫🇷鵝肝焦糖燉蛋🤩係佢哋餐廳🍽多年嘅招牌菜🤤!

🇫🇷法國🐓雞胸配🍄野菌汁同埋🔥燒新薯🥔,雞胸🐓係用慢煮嘅方法去烹調,所以好嫩滑juicy🐓雞味濃郁🤤,而且冇乜脂肪十分👍健康。野菌🍄汁好creamy同埋🐓雞胸🔥燒新薯🥔一齊食好夾😋!

香烤🔥西冷🥩配薯條🍟份量都唔少🤤,medium rare 十分香嫩🥰,西冷🥩牛肉味香濃,薯條🍟又粗又鬆脆,整體十分好味😋!
Type of Meal
Dinner