3K
2023-02-16 2031 views
難得今晚有位即入就試一次呢間,晚餐冇套餐,單點冇嘢飲,價位算正常(但心中暗暗地覺得偏貴少少)份量正常,唔係特別細,咁我覺得都ok嘅。紅燒牛肉麵,個湯底唔錯,係少左啲紅燒嗰種微微辣嘅感覺,但唔過鹹,都足以令我飲曬個湯。撘左兩條白菜,如果可以比少少紅蘿蔔可能會更加有台式風味。牛肉三大舊,煮得好入味好淋,呢個我比滿分👍啲麵就…真係淋左啲,一夾即散。我都冇expect係刀削麵,但都唔洗咁淋😅扣返啲分,整體比個合格啦。台灣腸肉燥飯,台灣腸份量不少,仲比左一堆生蒜片,夾住食真係唔錯唔錯。附半隻醣心蛋,幾有誠意!飯係珍珠米,煮得剛好,係幾開胃。本身個飯有啲菜脯,枱面都有一盒可自己加,幾正。唯獨肉燥份量真係偏少丫…我諗大概有半個飯要預咗食白飯🥲台式小食選擇眾多,點左個甜不辣同炸魷魚鬚,兩個都唔錯!甜不辣煙煙韌韌!炸魷魚鬚周圍都絕左種,先唔理佢係咪台式小食,總之因為太懷念所以想食🤣整體嚟講,好食嘅,係有美中不足嘅地方,搣唔甩嗰種港式台灣料理陣味。但如果我突然好想食台灣嘢,我都會諗起呢度嘅。

牛肉三大舊,煮得好入味好淋,呢個我比滿分👍

飯係珍珠米,煮得剛好,係幾開胃。

本身個飯有啲菜脯,枱面都有一盒可自己加,幾正。

唯獨肉燥份量真係偏少丫…我諗大概有半個飯要預咗食白飯🥲

2023-02-15
$100 (Dinner)