2021-01-18
星期六1點55分到餐廳,見到前面有4pair人排緊隊等位,心諗咁多人等位應該唔伏。過咗幾個字陸陸續續見到有人埋單出嚟,我就以為應該好快到我,但係過咗半個鐘條隊都冇郁過,令我懷疑係咪堂食同飲野嘅位係分開嘅。直至到2點45分終於到我地,入去嘅時候我問帶位嗰個女仔(<—認住佢): 呢個位係for堂食? 佢回應: 係啊。點解我會咁問,係因為我地個位係梳化位,張枱極矮,如果係堂食,就必須要彎低身,應該食得唔太舒服。但都冇辦法,等咗咁耐唔通唔食咩?之後睇一睇menu,野食選擇唔多,但main course都有野啱食,我地叫咗一個carbonara udon,櫻花蝦yakisoba同埋一份柚子蜜糖雞翼,一杯dirty。幫我落單嗰個就係頭先帶位嗰條女,佢聽完我order之後,我補咗一句: 想要多杯水吖唔該。但佢好似覺得我地兩個人冇叫兩杯野飲,個反應有啲唔友善,之後拎杯水嚟都係好大力放落張枱度。全程佢冇出過一粒聲(即係覆單都冇),令我不禁懷疑佢係咪嬲咗我。咖啡同烏冬都好快到,唯獨是yakisoba等得有啲耐,攞到嚟都唔係話好熱,麵底好淋,口感比較差。但個烏冬都好好食,雞翼就得浸皮係有味,肉係好淡
咖啡同烏冬都好快到,唯獨是yakisoba等得有啲耐,攞到嚟都唔係話好熱,麵底好淋,口感比較差。但個烏冬都好好食,雞翼就得浸皮係有味,肉係好淡唔入味。其間我想添啲水,但樓面啲人好忙,我都怕咗條女啲態度,所以我戴返口罩行去bar枱問下可唔可以refill比我,嗰個態度好差嘅女仔行埋嚟一野拎走我個杯,就行咗去第度斟水,我嚇咗一嚇,唯有行返個位等,佢同樣都係用力放返杯水落枱面,態度簡直可以用hi嚟形容。
食完野之後我地都不敢久留,因為出面好多人排隊。另一個侍應過嚟收碟,一路收一路問: 洗唔洗埋單?重點係我地冇入座時間限制,亦冇人同我地講過要食幾耐就好走,所以聽到佢催埋單都有啲錯愕,最後就急急腳咁走咗。
總結,可一不可再。我第一次食野咁有hard feeling,以致食完都久久不能忘懷,要打篇咁嘅野嚟數佢。啲食物唔係難食,但員工態度真係要改善下。