2020-06-07
窩子店舖唔大,所以坐得唔多人,我地週末嚟到要等差唔多成個半鐘。排隊嘅時候可以係新蒲崗行下,順便探索下呢個社區,會有好多新發現。窩子嘅裝修主要以懷舊為主題,有好多舊嘅物品放係唔同角落,好似返翻去舊時八九十年代咁,綠色嘅牆上亦都掛住好多水彩畫,好清新。▶️野菌松露油忌廉意粉🍝一上枱就已經聞到好香嘅松露味,食落都好香。忌廉香濃好滑,但唔會漏,而且唔鹹。扁意粉軟硬岩岩好,好高質。▶️夏威夷酥皮薄餅🍕窩子嘅pizza係酥皮style,覺得幾特別。薄餅唔係好大個,兩個人食會有啲太多。配料豐富,芝士會有啲拉絲效果,酥皮pizza會比普通餅底鬆化,牛油香好重,幾特別,味道配搭都唔錯(不過本人都係比較鐘意傳統薄pizza)▶️草莓配雜莓雪葩窩夫🧇本身係想叫佢地嘅梳孚里pancake試下,但太遲到所以賣哂,好可惜。所以叫左佢地嘅窩夫試下。窩夫鬆軟,外皮好脆。雪葩酸酸地好清新,配埋一大pat忌廉同窩夫一齊食好邪惡好好味😋!▶️玫瑰蜜桃果茶🍵叫左個熱茶消滯,個茶壺好得意,影相一流。蜜桃茶好香,不過我就覺得佢蓋過左玫瑰味,同埋有啲太酸。窩子俾人一個親切溫馨嘅感覺,坐得都好舒服,主食到甜品都有好多選擇。週末嘅時候好適合三
▶️野菌松露油忌廉意粉🍝
▶️夏威夷酥皮薄餅🍕
▶️草莓配雜莓雪葩窩夫🧇
▶️玫瑰蜜桃果茶🍵
窩子俾人一個親切溫馨嘅感覺,坐得都好舒服,主食到甜品都有好多選擇。週末嘅時候好適合三兩知己一齊係到嘆個下午茶,不過記得早啲去排隊啦。仲有好多野食未試過,下次會再嚟。