2013-11-16 1548 views
06.NOV.2013 (WED) 4女子同行久未相見, 一別已數年. 今次一定有排傾, 所以我早早就上Open Rice做得功課, 搵定餐廳. 之前未試過哩間, 今次覺得不妨一試. 我地各人點左唔同o既食物. 其中二人點左套餐. 入面有沙律 + 黑松露湯 + 主菜 + 甜品.1)沙律;有職員係你面前即場整沙律, 都係第一次見. 味道 + 美感方面: 不錯. 2) 黑松露湯:沒有深刻印象, 但係味道都唔錯的.3) 羊架:此是敗筆之作. 三件羊架完整咁上菜, 本人嘗試多次都切不開它們.最後我只係吃到外面o既肉, 之後我就已經完完全全放棄了. . . . . 味道方面亦只係一般般. . . 4) 牛扒:我朋友話哩個牛扒都係味道麻麻. . . 5)  墨汁意粉嘩~~哩個就好味道; 意粉又夠彈牙. 我地4個都一致話好味. 可以一試!! (不過一提, 凡係食墨汁意粉都好易成個咀黑晒. 嘻嘻)6) Tiramisu味道不差. 因為唔會過甜, 食完都想再食. 不錯, 不錯. 總結:- 食物: 可能意粉係好味D. 其他兩個肉類都唔多OK.- 價錢: 都OK. 唔太貴.- 地方: 坐得都舒服, 唔會太擠
06.NOV.2013 (WED)

之前未試過哩間, 今次覺得不妨一試.

我地各人點左唔同o既食物.

1)沙律;
有職員係你面前即場整沙律, 都係第一次見.
味道 + 美感方面: 不錯.
2) 黑松露湯:
沒有深刻印象, 但係味道都唔錯的.
3) 羊架:
此是敗筆之作.

三件羊架完整咁上菜, 本人嘗試多次都切不開它們.
味道方面亦只係一般般. . .

4) 牛扒:

我朋友話哩個牛扒都係味道麻麻. . .

5)  墨汁意粉

6) Tiramisu
味道不差. 因為唔會過甜, 食完都想再食. 不錯, 不錯.
總結:
- 食物: 可能意粉係好味D. 其他兩個肉類都唔多OK.
- 價錢: 都OK. 唔太貴.
- 地方: 坐得都舒服, 唔會太擠迫. 可能星期三唔太多人, 所以都比我地坐得內. 幾好.

2013-11-06
$200 (Dinner)