2022-10-25
平時好鍾意食牛扒嘅我,朋友就帶我嚟到一間食熟成牛扒的餐廳,入到餐廳已經見到一個儲存不同國家的紅酒倉庫,一見到紅酒就諗起同牛扒係絕配👍!Scallion & Rice Puff Toothfish Terrine擺盤好靚好精緻,有兩片卷物有不同的口感,一款是米通,令一款是蔥粒,餡料是用新鮮吞拿魚,入口又滑又香,再配搭埋意大利白醋藏紅花橙汁做醬料,味道酸酸地幾特別。Sous Vide Octopus Aop Linguine八爪魚用了48小時時間去慢煮,食落除了爽口而且食到好香嘅墨魚味道,意粉辣辣地煙煙韌韌多汁又美味!30day Dry aged CedarRiver Prime Stirploin 300G牛肉呈鮮紅色,食落肉質好軟嫩,牛肉本身的香味都好濃郁又多汁,完全達到外酥裡嫩的口感😋碟旁邊的配菜有澳洲西蘭花配搭日本雪菜,西蘭花嫩綠爽口配搭鹹鹹香香的雪菜,口感及味道不錯!Summer Lime Mousse甜品都好靚好吸引,味道好清新,每一啖都食到好香的檸檬味道,連埋蘋果粒一齊食,酸酸甜甜好開胃👍!店內重有好多食物選擇,碟碟擺盤和賣相都好靚,打卡當然一流📸📸!
Summer Lime Mousse