2022-02-24
睇到OpenRice介紹,所以book咗呢度同男朋友慶祝生日。環境好grand 好靜,好舒服。服務態度更加唔洗講有幾好。呢度嘅每一碟菜,包括甜品,都好精緻,係可以攞嚟欣賞嘅藝術品。就連佢嘅餐包都做得好仔細,淨係講呢個餐包上面嘅鹽,就係一啲好薄嘅晶體,配埋牛油,佢嘅鹹香就有兩種層次。哩碟三文魚沙律一上,仲以為主菜到。淨係個頭盤就已經被驚艷到。我嘅主菜叫咗魚(冇影餐牌所以唔記得咗佢叫咩名)。魚唔腥,肉夠林但唔散,加埋舖係面脆卜卜嘅炸蒜,令食落去嘅口感更加豐富,如果配埋醃紅菜頭,又會有另一種好清新嘅感覺。男朋友就叫左碟羊,好林又唔會覺得羶,上面配左啲芝士。但係中間個薯餅就一般般。中意酒嘅人可以試下哩個甜品,佢嘅蛋糕吸滿晒冧酒,咬落去啲冧酒出曬黎,都好重酒味,配上橙汁又有種好清甜嘅感覺。另一款甜品賣相都係好吸引,中間有蘋果肉,加訂脆餅,好啱小朋友食。