2025-02-15 74 views
得閒掃下open rice是常態吧,輸入“爆漿紅糖糍粑”驚喜出現咗呢間食陕西菜餐廳,咁就一於試吓,喺大陸試過,喺香港都係第一次試陕西菜。以下“香煎羊架”,“五香驢肉秘制麻辣麵”加“ 金沙骨”,“腊汁肉夾膜”,“陕西凉皮”都係陜西菜代表啩,其中羊架唔同平時一條條大羊架就咁出來,咁様食嗰陣有啲狼狽,佢只係保留一條條細羊架及羊粒出現,對於我哋食客來講食嘢上嚟非常之方便,香噴噴羊架带啲孜然味,yummy 。驢肉好似第一次食,都好可口,唔會有啲接受唔到嘅膻味;本來想試吓biangbiang麵嘅,但點餸時click錯咗,麻辣麵都唔錯,小辣啱口味;肉夾膜的肉够juice,好好食;陜西涼皮的調味够晒地道,亦加分。“炸湯丸”就不知是否陝西特產,但好特別,值得推薦;“爆漿紅糖糍粑”外皮軟軟糯糯,內裡爆漿,完全符合我要求,未試過的行過路過都來試下啦,包你滿意。