2024-11-17
第一次食陝西菜覺得好特別🤣 本身以為比較難入口但原來味道特別得來都好啱香港人口味🥰食物唔會太辣充滿肉味同鮮味☺️喜歡嘗試新菜式嘅值得一試❤️⭐️ 酸辣青瓜 🥒⭐️ 涼拌麵筋 🥖兩款前菜嘅酸辣味都好清爽好開胃💚 麵筋充滿口感 特別值得讚調味嘅鹽同辣都可以調校呢🤪⭐️ 麻辣大盤雞 🍗大盤雞嘅肉質好腍🐔 麻辣風味恰到好處唔會太重口味🌶️ 配上薯仔食有種家庭菜嘅感覺🥔⭐️ 新鮮牛肉餃biang biang麵 🍜Biang Biang粗麵有種刀削麵嘅口感加上椒麻嘅香料好豐富🌿牛肉餃都好新鮮充滿肉汁🥩⭐️ 地軟炒雞蛋 🍳地軟呢種食物比較較少聽到🥹原來係菇菌類嘅一種🍄🟫用嚟炒蛋有種獨特嘅菇香口感爽脆👍🏻⭐️ 臘汁肉夾饃 🥙係陝西特色嘅道地小食🤩 臘汁肉充滿鹹香又唔會太膩🥓Juicy得黎好有風味⭐️ 炸湯丸 🍡酥脆嘅外皮包住煙煙韌韌嘅湯圓🤤暖暖嘅黑芝麻餡爆餡出黎🖤甜度好滋味好邪惡⭐️ 冷泡白桃烏龍茶🍑⭐️ 冷泡茉莉綠茶 🍵兩款冷泡茶都帶清新嘅茶香☕️和濃郁嘅食物一流
⭐️ 酸辣青瓜 🥒
⭐️ 涼拌麵筋 🥖