2024-04-12
#尖沙咀美食第二次食嘅 @kokon1010 🇯🇵之前同朋友喺 #荃灣 食過覺得幾好 今次喺 #尖沙咀 @hktheone 見到有就試吓我哋嗌咗鹽燒白鰻🐟燒得幾香 加埋啲檸檬汁🍋完全唔腥雞胸軟骨串燒🐥呢個幾有驚喜 燒得好脆 而且用雞胸軟骨位置 食落重可以啖啖肉😋佢啲串燒唔會好濃好重味精 都係簡單調味昇華食材本身為主🌟龍卷風沙律🥗佢啲嘢食名好搞笑 一嚟到真係卷起噉😹個沙律除咗菜💚重有蟹柳🩷蟹籽🧡中華海草❤️脆脆💛份量都唔算少 而且啲醬辣辣地幾惹味 唔錯👍東京爆脆🗼呢個東京由吞拿魚🐠同蟹柳🦀組成 又係有帶辣味嘅醬料🌶️味道濃郁 醬油同Wasabi都唔使點呀😋超級龍卷風🌪️呢個好精彩 有鰻魚🐡海老🍤芝士🧀青瓜🥒脆片🍞口感十足 層次豐富🤩每次咬到芝士嘅時候都好香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)兩個卷物嚟講呢個比較吸引!
第二次食嘅 @kokon1010 🇯🇵
我哋嗌咗