2017-05-29
等左半個鐘頭的外賣酸辣粉,完全唔夠辣,粉冇咬口,勁軟,份量細餸又少,$36門面哥哥好辛苦,得佢一個侍應,但係廚房有三條友,於是我好好彩,被佢地跟甩我張單,我等左半個鐘。我買果陣唔係高峰期,只係坐左一半人客。講番個酸辣木薯粉,軟爛得濟,非常岩我個冇牙呀爺食。中辣湯底一點都唔辣,得個顏色,三粒丸兩粒菇,唔入味之餘,啲餸本身又冇乜味,啲木薯粉又少,食完唔飽,吉野家早餐個飯都飽過佢,盛惠$36。如果唔係等左半個鐘有多,先拎到外賣(被侍應跟甩單),我未必會上黎openrice鬧能7...唔係,係評論啲野食。 我觀察到其他叫左外賣既客人,等野食時間都耐過堂食好多,普遍耐10-15分鐘。啲粉好軟,個中辣湯底唔辣,其實唔需要問客人要幾辣,因為事實上都係唔辣。好似本地未來領袖咁,唔需要扮比市民揀,因為唔會輪到你揀。有六粒花生三粒丸$7,兩舊迷你冬菇$5,唔入味【剪成兩半】如果你嗌外賣,唔係肚餓,想攝牙罅,又唔想食營多,又可以忍好幾個字先食野,對食物冇咩要求,你可以揀哩間 Good luck!
三粒丸$7,兩舊迷你冬菇$5,唔入味【剪成兩半】