2020-02-01
/近排肺炎襲港😷店鋪有啲冷清,我地去到既時候只得四、五枱客,但都依然keep住有客到🥰環境睇落好乾淨舒服😌..一次過滿足晒四個願望!..1️⃣啫雞煲🥘.侍應好好,真係兩三分鐘黎幫我地炒一次💕完完全全唔晒我地自己炒!因為我地唔食得辣所以簡左唔辣,啲雞🐥都帶有麻味🙈食落口好香,好入味🤤雞肉都幾多,同埋都幾滑,唔夠食既人仲可以加雞🤩.⚠️個侍應見我地食到甘上下就問我地要唔要加雞🤣同埋主動幫我地去整第2部份既野食🥰..2️⃣海鮮啫煲🦞.留左少少雞肉去煮海鮮🦞煮之前佢會幫我地落少少酒🍺等食落口香啲☺️今次我地食鮑魚同埋蜆🤤鮑魚都幾大隻仲有鮮味😌啲蜆都幾好起碼冇沙!粒粒都食得落肚🤩可以再食多盤可惜冇得再加蜆🥺..3️⃣金啫極品啫牛肉烏冬🍲.佢會幫我地落啲蒜頭同蔥爆香啲肥牛先🥩再落烏冬撈埋佢🥣蒜味幾足😌美中不足既係啲烏冬唔係雪藏果種🤨同埋牛既量比較少🥺..4️⃣打邊爐.我地簡左蕃茄湯底😌都有蕃茄味既,如果覺得唔夠味可以去拎啲蕃茄加入去🤣.打邊爐既料都唔算多,乜都有啲不過都係蔬菜類為主🥗啲肉類唔叫好多但基本既牛🐄豬🐷都有,想食雞既朋友係雞煲果round到叫多轉啦🐣打邊爐既食材不過不失啦..🔆飲品🧃.見到有韓國蜂蜜梨汁飲品
一次過滿足晒四個願望!.
1️⃣啫雞煲🥘.
2️⃣海鮮啫煲🦞.
3️⃣金啫極品啫牛肉烏冬🍲.
4️⃣打邊爐.
🔆飲品🧃.
見到有韓國蜂蜜梨汁飲品,出面都好少見到有🤤.
❗️食完之後仲送左椰汁雪燕😌整過雪燕既人都知洗佢其實好麻煩☹️間店比既雪燕都好足料🤩正呀喂😍