2020-03-16
今日同同事放工去旺角食雞煲,任飲任食啱晒我哋呢啲擦得之人。上到去係坐滿晒,等咗一陣先有位,唔緊要,多人幫襯即係掂啦!先食啫雞煲,我哋揀咗小辣口味,店員就捧上雞煲,除咗鮮雞肉仲有芫茜同洋蔥。每焗2分鐘炒一次,炒4次,8-10分鐘就可以食。如果店員得閒就會幫手炒,不過當晚爆晒棚所以就自己落手~ 炒嗰陣已經聞到好香,流晒口水。 雞肉幾鮮嫩又香口,正。食得多雞想轉下口味可以落海鮮,有鮑魚、蝦同蟶子,係食雞煲就會送嘅,不過二人送一份,有點難分。食食吓店員叫參加「金啫摸蜆神之手」活動,出去帶上手套,兩隻手插入蜆堆,2-4人可以撈一次,撈得幾多就俾幾多。 蜆肉鮮爽,加上香辣雞煲更好食。 原來摸得多蜆仲可以上每周「龍虎榜」,頭三位有豐富獎品添。打邊爐之前仲有個「金啫極品啫牛肉烏冬」,烏冬幾彈牙,沾埋雞煲嘅汁,好惹味。最後就加湯打邊爐,火鍋配料、醬料同飲品都喺出面攞。 火鍋配料種類都算多,我哋食咗牛肉粒同魚柳都OK,當然唔少得蔬菜啦。最後仲有冰凍椰汁燕窩,完美作結。
上到去係坐滿晒,等咗一陣先有位,唔緊要,多人幫襯即係掂啦!
最後仲有冰凍椰汁燕窩,完美作結。