2024-03-02 469 views
同朋友做完嘢之後趁有時間去食啲嘢,其中一個朋友話想食點心,尖東地鐵站行出嚟就見到呢間金功夫,所以就入咗去食多次。都係時間關係,下晝冇乜人,所以無論搵位坐同等嘢食嚟嘅時間都相對快。分別嗌咗生煎包、蝦餃、馬拉糕、鳳爪、叉燒腸、燒賣、小籠包、山竹牛肉、同埋甜品。生煎包就要問佢先有比到醋我哋,唔知係咪平時本身唔預我哋要點儲食。蝦餃亦都係我哋問佢攞辣椒油先至有,味道還可以。馬拉糕熱辣辣出嚟,所以都算唔錯。 鳳爪還可以冇乜特別評價。叉燒腸都係普通酒樓腸粉嘅質素。燒賣比想像中足料,但係有一粒有少少筋。 小籠包係屬於比較乾身嗰種,即係裏面冇乜湯嘅,依個係個人口味要求。山竹牛肉亦都冇乜特別,喼汁要特別問佢攞多啲。甜品唔記得咗叫乜嘢名,食落去有少少乾咗啲,同埋咁啱朋友唔係太鍾意食椰絲,所以對佢哋嚟講就爭咗少少。

2024-02-26
Type of Meal