2024-06-26 72 views
紅磡有好多間餃子店,琴日經過見到一間裝修比較新派,急不及待試試。夜晚8:00 ,一推開門已經坐滿人,令我好期待。兩個人試咗幾樣食品:1)前菜:香辣菜脯,超惹味,記得要食呀!😋😋2)鮮蝦帶子餃併椰菜豬肉餃鮮蝦帶子餃真材實料,除咗蝦同帶子之外,加入咗粟米,帶出一份甜味。椰菜豬肉餃椰菜夾豬肉,椰菜爽脆,豬肉嫩滑,絕對冇粒粒肥肉嘅情況。越食越有驚喜,就係湯餃碗雞湯,淡白色嘅雞湯,味不太濃,勾起有花生雞腳湯嘅感覺,好有家的味道,最後我係捧住成碗湯飲晒。(後記:飲晒之後都冇口渴,應該冇味精)👍🏻👍🏻3)煎大蔥牛肉餃,拼鮮蝦帶子餃煎餃子上枱時是一排煎出嚟,見到外皮煎到十分香脆大蔥牛肉口味比較新鮮,蔥香肉嫩,冇牛肉臊味,下次會再叫鮮蝦帶子餃跟湯餃口味是一樣,但煎出嚟嘅口感絕對是兩樣,值得一試3)胡麻撈麵(跟餐叫)配煎餃一齊嗌,份量適中。面配以胡麻醬,加上青瓜絲,感覺不太膩,反而有一份新鮮感。4)煎紅豆麻糬餃喜歡食麻糬嘅朋友一定啱,豆沙份量不吝嗇,食起嚟似加咗麻糬嘅豆沙煎餅,唔太甜!以食物來說,整體性價比十分高,真材實料。下次有機會一定要試吓啲特色飲品,琴晚大部份都售罄。其實我哋一路食飯嘅時候都發現餐廳

兩個人試咗幾樣食品:

1)前菜:香辣菜脯,超惹味,記得要食呀!😋😋
香辣菜脯

2)鮮蝦帶子餃併椰菜豬肉餃
鮮蝦帶子餃併椰菜豬肉餃俾
鮮蝦帶子餃

3)煎大蔥牛肉餃,拼鮮蝦帶子餃
煎餃子上枱時是一排煎出嚟,見到外皮煎到十分香脆
大蔥牛肉口味比較新鮮,蔥香肉嫩,冇牛肉臊味,下次會再叫
煎大蔥牛肉併鮮蝦帶子餃

3)胡麻撈麵(跟餐叫)
胡麻醬撈麵(跟套餐)

4)煎紅豆麻糬餃
煎紅豆麻糬餃

以食物來說,整體性價比十分高,真材實料。

下次有機會一定要試吓啲特色飲品,琴晚大部份都售罄。其實我哋一路食飯嘅時候都發現餐廳人流不錯,夜晚8:30打後還是坐滿人。

環境方面風格帶點簡約輕日風,店內不停播着日文歌曲。而最有趣的是店內有很多細細隻貓figure公仔,都幾得意。

2024-06-25
$100 (Dinner)
香辣菜脯
鮮蝦帶子餃併椰菜豬肉餃俾
鮮蝦帶子餃
煎大蔥牛肉併鮮蝦帶子餃
胡麻醬撈麵(跟套餐)
煎紅豆麻糬餃
  • 鮮蝦帶子湯餃