2015-12-09 524 views
今日又去左原汁原味食晚飯! 試左佢既龍躉籠仔荷葉蒸飯,真係不得了!好好味!侍應捧出黎熱辣辣剛剛蒸好既飯,仲係蒸籠上,份量足夠3-4個人食!龍躉蒸得剛好,肉質滑得黎又結實,幾新鮮。飯係炒底,粒粒分明,挺身;加上龍躉既肉汁,軟硬剛好,又夾集住魚既鮮味同埋飯底下荷葉既清香,三者配合得arm arm 好!必食! 另外,仲叫左有米芝蓮推介既話梅豬手!不過,個人不十分喜歡,個汁太濃,太甜,食左一舊已經好際既感覺⋯⋯ 還叫左個菜,不過不失。 最後,叫了兩個一人份量既燉湯,燉既時間幾足夠,材料雖然唔多,嚮螺非常諗,雞腳既骨更一咬即溶,真係老火湯!正!
今日又去左原汁原味食晚飯!
龍躉荷葉籠仔蒸飯
話梅豬手
腐竹白果鮮菌津白
還叫左個菜,不過不失。
淮山蟲草花嚮螺湯

2015-12-02
$300 (Dinner)
龍躉荷葉籠仔蒸飯
淮山蟲草花嚮螺湯