2021-11-08 2027 views
1️⃣芥末一口牛唔似普通日式做成干身嘅,係帶醬汁嘅,很入味。2️⃣椒鹽魷魚須酥酥脆脆,鹹香有嚼勁,達水準。叉燒特等嗌咗比較瘦嘅,都唔會柴。3️⃣金網脆皮蝦腸同糯米釀脆皮乳豬都係特色菜。金網脆皮蝦腸真係做得好靚!腸粉皮晶瑩剔透,係有嚼勁嘅,裡面嘅脆皮保持很酥脆嘅口感,一片香菜增加香味同層次感。4️⃣糯米釀脆皮乳豬幾特別,第一次食。外皮處理得清爽唔油膩,可以一人一個,好似$60一個。美中不足的是我食嘅果份外皮下面油脂多左小小導致唔能夠一次咬斷,影響酥脆程度。5️⃣滷水豬腳好驚喜!!豬腳片得好薄,要比普通潮州滷味更甜,好鐘意!處理得幾乾淨,再蘸白醋食用,酸酸甜甜,口感好,一定要食!6️⃣三道甜品,桂花糕、椰汁糕同川貝燉雪梨都達水準,清爽解膩,唔會太甜。川貝燉雪梨沒有用枸杞用的是胡蘿蔔。午餐經濟實惠,人均$250+。御寶軒在廣州、上海、新加坡、歐洲都有分店,多個分店都有米芝蓮摘星,值得一試!
2️⃣椒鹽魷魚須酥酥脆脆,鹹香有嚼勁,達水準。
叉燒特等嗌咗比較瘦嘅,都唔會柴。
$280 (Lunch)