2024-08-04 1335 views
今日我同朋友傾完嘢之後,心思思想試下新嘅美食,決定去一間有特色嘅中菜館《中華小館》。我哋都喺Instagram見到有好多人讚好,就隨便行過去食個靚dinner。呢間餐廳喺灣仔,離地鐵站幾步嘅路程,真係方便。就算係夏天出門都唔怕會流到成身汗。一入去嗰度,我哋就兩個人share咗幾款唔同既菜色,有以下幾款菜色:我哋先來份「片皮燒鵝皇」,每一片鵝肉都燒得香口,但食落去唔會油膩,好足鵝香味。啲「脆皮燒腩仔」,每塊腩肉都皮香肉腍,個脆皮入口即化,美味。而我哋主菜嘅「鮮胡椒牛肋骨」味道醇厚,食落真係滿口都係香辣滋味, 真係好食到爆!總結嚟講,如果你想要食正宗香港風味嘅中菜,就一定要黎《中華小館》嚟試吓。食物質素優秀,價格都係公道。我哋下次再有時間, 一定會再黎!!