2024-08-25
石板街又一新打卡點|貓員外精釀一到星期五又會心思思想周圍chill吓,今次朋友介紹我去中環RICHKAT貓員外,主打手工精釀即約埋班Fd chill chill佢!酒館滿滿貓貓主題,牆上畫有大型貓貓,雖鋪仔細細但一邊窗打開後可以一邊飲精釀一邊欣賞中西糅合嘅石板街,感覺特別愜意!一邊雪櫃放滿唔同口味 ,店員非常熱誠,介紹每一款手工啤獨特嘅味道!今次就試咗OSMANTHUS WHEAT CRUSHED DREAMS GRAPE GOSE(AIBA銅牌)PEACH WHEAT HOP SODAJASMINE WIT 其中葡萄🍇熟了,啤酒獲得獎項,獨家研發及生產的手工啤酒均不經過濾,是保留活性酵母的新鮮手工啤!叫埋兩款小食CHARCUTERIE 、CHEESY TIME,一啖酒一啖小食 ,純粹快樂就是這麼簡單美好📍貓員外精釀酒館(石板街店)中環石板街 33-35 華興大廈G/F層33號鋪上環荷李活道238號地鋪
今次就試咗
OSMANTHUS WHEAT
PEACH WHEAT
HOP SODA
JASMINE WIT
📍貓員外精釀酒館(石板街店)
中環石板街 33-35 華興大廈G/F層33號鋪
上環荷李活道238號地鋪