2024-11-05 537 views
你有冇試過同friend食飯玩一個遊戲,就係互相幫對方叫嘢食😂睇吓大家有幾了解大家.今日揀咗呢間日料餐,食飽咗仲可以去second round食甜品🥰我揀嘅當然係【南関揚げのいなり壽司】由我最愛嘅腐皮+日本米合成嘅,梗係要分享我嘅最愛啦❤️成個口感係偏甜嘅,加上日本米嘅香味。腐皮同米飯完全服貼,夾起嚟時都唔會散開咗。另一道叫咗【熊本黒毛和牛『和王』の旨辛カルビ焼き】朋友最鍾意食和牛,咁我梗係要為佢叫一道最愛啦!炒辣味嘅和牛配埋蔥花,辣度對我嚟講唔會太辣,但係唔食得辣嘅朋友就覺得辣少少,燒炒後嘅牛肉仲係咁juicy同嫩滑。朋友話佢主打特別菜式,為咗我叫咗【櫓杏特製炙りメ鯖の棒壽司】,呢道都係櫓杏特製,特別嘅係外層係鯖魚,魚肉用醋去腥之後配埋米飯,好開胃。仲叫咗一道【冷やしピーアンと肉味噌】,青椒配味增味嘅肉碎,青椒嘅清新爽脆口感加上肉味噌嘅鹹香,好特別💡多人嚟嘅話可以叫多啲唔同嘅嘢食嚟試。下次再約多啲朋友嚟試其他嘢食。