6 day(s) ago 11 views
農曆年之前一定係同屋企人食餐好嘅,跑馬地呢間西餐廳環境、食物、裝修同服務都係高水準,裏面係高檔嘅西餐廳格局,非常有情調同屋企人過嚟食一定係難忘嘅經歷!職員好有禮貌,耐心介紹每一個菜。佢哋水係冰島出產👍🏻質素有保證職員好快就攞咗橄欖酸種麵包俾我哋,除咗配黑醋橄欖油之外,仲有蕃茄味嘅忌廉醬,超好食!SEARED OMA TUNA呢個菜賣相非常之靚,吞拿魚外面用火燒過,明顯見到裏面係生外層有少許熟,配Sourcream 、法蔥,底部有酸酸地辣tomato sauces👍🏻側邊仲有啲吞拿魚粒粒青瓜,成個感覺好fresh好好食。HOMEMADE TAGLIOLINI 原來佢哋嘅意粉全部都Homemade,配上蔥花魚子醬,師傅真係好大方超多魚子醬🤩✨魚子醬咬落去鮮香!BRAISED SEAFOOD呢個燉海鮮用上高質素食材,有石蚌魚、花竹蝦、波士頓龍蝦配grattini意粉。石蚌魚肉質厚得來軟滑,入口大大啖肉。波士頓龍蝦好靚,因為入邊超多膏,肉身厚!第一次食grattini,本身以為好似飯🤣原來係超級有咬口彈牙嘅粒粒意粉,好得意值得一試。FULL BLOOD WAGYU OYSTER BLADE 超

HOMEMADE TAGLIOLINI

BRAISED SEAFOOD

FULL BLOOD WAGYU OYSTER BLADE
超級推薦👍🏻來自澳洲的M7和牛,揀咗Medium 的熟度,內裏仲係粉紅色肉質柔軟且多汁,肉味濃郁,呢個係膊頭位置,肉質細膩有咬口,超級好食!
FULL BLOOD WAGYU OYSTER BLADE

LOCANDA (跑馬地)
跑馬地源遠街12號地舖