中環精緻浪漫法式fine dining🍽🍷🍾 別錯過喔..中環法國菜選擇十分之多,呢晚就黎左位於都爹利街樂成行地庫一間高級fine dining 餐廳吃個晚飯🍽。以簡單溫暖既設計風格,掛上色彩豐富既油畫以及綠色植物,再配以一系列以金色打造既酒櫃增添奢華感,整體感覺舒服也帶點瑰麗。急不及待來開始用餐吧!先來一款餐前小食【鵝肝多士】,肝油香配上香脆多士十分惹味。再來一道濃郁【龍蝦湯🦞】,以熱壺即席倒入雲吞湯碗中滿滿儀式感🖤,帶點奶香。接著意大利麵食,有招牌 【黑松露芝士意粉】 由廚師👨🏻‍🍳 即席在餐車上烹飪既24mths 巴馬臣芝士盤上炒意粉,香味撲鼻十分吸睛😍,最後刨上新鮮黑松露,整體化學作用好香好香,光滑細膩中富有芝士香。另一款【鴨肉蘑菇手捲粉】 麵條新鮮煙韌,是我喜歡既口感。主菜USDA Ribeye 4成熟,外皮焦香而帶粉嫩💕。而Spanish Pork Pluma 更有驚喜😍,肉質腍滑帶脂香滑。最後甜品滿有奶香,大滿足。最後埋單 $2,xxx 而家Openrice 仲有discount🥳! 【 A LUX 6 Courses Dinner Menu🍽 】🔸Amuse Bouch
中環精緻浪漫法式fine dining🍽🍷🍾 別錯過喔

以簡單溫暖既設計風格,掛上色彩豐富既油畫以及綠色植物,

另一款【鴨肉蘑菇手捲粉】 麵條新鮮煙韌,是我喜歡既口感。

最後甜品滿有奶香,大滿足。

🔸Amuse Bouche
🔸Lobster Bisque, Lobster Ravioli
🔸Strozzapreti, Braised Duck Ragout, Wild Mushrooms, Baby Spinach
🔸Spaghetti, 24mths Parmesan Cheese,
Black truffle
🔸 Spanish Pork Pluma, Fresh Chorizo,
Romesco Sauce
🔸USDA Ribeye, Shallots Jus
🔸Dessert Cream Brûlée
🔸Petit Four