2022-02-07
星期日,見竟然無人排隊,就入去試呢間(其實想試好耐)一入到去,燈光昏黃好正!裝修好正!忍唔住影左好多相。(原來棵樹會轉主題,之前係紅葉,依家係白色櫻花樹)order左98hkd紅酒燉牛肉蛋包飯、72hkd卡邦尼意粉,再+28hkd 有沙律同飲品。侍應會問駛唔駛影相先,我影完,佢會幫你切開蛋,變成蛋包飯。紅酒汁燉牛肉蛋包飯💖💖💖💖💖蛋: 半熟,好滑好好味紅酒汁:食唔到酒味,甜甜地,好岩女仔飯: 茄汁味,飯多汁,有蔬菜粒牛肉: 好入味!好似食緊豚角煮咁。其他:有幾條沙拉菜伴碟 我覺得份量算多。💖💖💖💖日式卡邦尼意粉上面有鰹魚碎,開頭以為唔夾,但食落又幾夾。有菇、有煙肉、芝士粉,同出面食嘅味道差不多,份量不少。跟餐沙律(落單時職員無講係咩沙律,我地以為係生菜果類。我地兩個都跟餐,黎左一個薯仔,一個四季豆,似乎款式係隨機)💖💖薯仔沙拉: 作為頭盤,太清淡,唔夠酸💖 四季豆:好青,唔好食😩似乎兩款都唔太岩我地食😆💖💖💖💖上面有巧克力粉果杯係泡沫咖啡,好飲,唔甜。💖💖 牛奶榛子咖啡,偏甜,無咩咖啡味整體好滿意!好開心,好似去左轉日本咁!兩人價錢24x,好飽,值!
侍應會問駛唔駛影相先,我影完,佢會幫你切開蛋,變成蛋包飯。
紅酒汁燉牛肉蛋包飯💖💖💖💖💖
蛋: 半熟,好滑好好味
紅酒汁:食唔到酒味,甜甜地,好岩女仔
飯: 茄汁味,飯多汁,有蔬菜粒
牛肉: 好入味!好似食緊豚角煮咁。
其他:有幾條沙拉菜伴碟
我覺得份量算多。
💖💖💖💖日式卡邦尼意粉
上面有鰹魚碎,開頭以為唔夾,但食落又幾夾。
有菇、有煙肉、芝士粉,同出面食嘅味道差不多,份量不少。
💖💖薯仔沙拉: 作為頭盤,太清淡,唔夠酸
💖 四季豆:好青,唔好食😩
似乎兩款都唔太岩我地食😆
💖💖💖💖上面有巧克力粉果杯係泡沫咖啡,好飲,唔甜。
💖💖 牛奶榛子咖啡,偏甜,無咩咖啡味
整體好滿意!
好開心,好似去左轉日本咁!
兩人價錢24x,好飽,值!