2024-05-20
📍 四季椰林海南椰子雞-旺角本人期待咗好耐好耐好耐嘅四季椰子雞終於喺香港開業啦🥳雖然係國內已經超60間分店!而家終於可以唔使返大陸喺香港都可以隨時食到🐥喺25號過江龍{四季椰林海南椰子雞}就會正式喺香港開業啦🇭🇰❣️5月25號26號27號會有三日免費食雞, 只係俾返個湯底的錢就可以😌咁抵食,大家就記得依三日過嚟叫雞啦~店內從來都不加1滴水,用新鮮椰子🥥四個變成一鍋湯🍲而且點解隻雞會咁甜呢?原來雞隻係用上海南文昌雞🐔難怪咁鮮甜😍我地選擇想叫,因為套餐冇包和牛雪花牛肉🐮我哋試咗最原始嘅椰子湯底~當未落雞之前就已經飲咗椰子湯,真係好清甜而又真材實料嘅椰子汁🥥美顏滋潤,女士佳品❣️✨海南文昌雞點上一盤文昌雞切盤那是必要的!文昌雞黃澄澄的雞皮下,是冰涼軟嫩的雞肉,那個雞腿甚至有油脂結塊在皮肉之間,吃來油脂飽滿,雞皮微微帶鹹🐔配埋青檸辣椒醬油,咁突顯雞嘅鮮味🐥✨原切和牛雪花牛肉油脂分布非常之均匀,食完一塊會好根立即淥第二塊黎食。✨中山脆皖魚片淥D魚片,13秒就食得!脆皖魚片好爽脆,連住結實既魚肉,NOICE!!!✨鮮珍山菌拼盤{鮮牛肝菌、雞樅菌、雪山松茸、繡球菌}四種不同嘅菇類都係新鮮,冇雪藏味~而且
本人期待咗好耐好耐好耐嘅四季椰子雞
終於喺香港開業啦🥳
雖然係國內已經超60間分店!
而家終於可以唔使返大陸
喺香港都可以隨時食到🐥
喺25號過江龍{四季椰林海南椰子雞}
就會正式喺香港開業啦🇭🇰
❣️5月25號26號27號
會有三日免費食雞, 只係俾返個湯底的錢就可以😌
咁抵食,大家就記得依三日過嚟叫雞啦~
店內從來都不加1滴水,用新鮮椰子🥥
四個變成一鍋湯🍲
而且點解隻雞會咁甜呢?
原來雞隻係用上海南文昌雞🐔
難怪咁鮮甜😍
我地選擇想叫,因為套餐冇包和牛雪花牛肉🐮
我哋試咗最原始嘅椰子湯底~
✨海南文昌雞
點上一盤文昌雞切盤那是必要的!
配埋青檸辣椒醬油,咁突顯雞嘅鮮味🐥
✨原切和牛雪花牛肉
油脂分布非常之均匀,食完一塊會好根立即淥第二塊黎食。
✨中山脆皖魚片
✨鮮珍山菌拼盤{鮮牛肝菌、雞樅菌、雪山松茸、繡球菌}
四種不同嘅菇類都係新鮮,冇雪藏味~
而且不同菇類,總有自己嘅營養價值!
喺香港真係好難食到🫶🏻
✨香辣文昌雞胗
佢係熟食之一,麻辣加上大量青瓜芫荽的雞腎入味又滋味,辣得過癮!
✨毛菜
第一次食依一隻菜,烚完之後更加有雞味同埋椰子味,就算烚咗一段時間仍然保持嫩綠,咬落好爽脆,正👍
✨椰林心形粉
呢個心形粉真係可以好特別
粗粉形狀,而且一上碟係心形
真係好吸睛,各位男仔識做啦🥳🥳
✨ 龍鬚筍
撕得好細條,好容易烚得熟🥢