2023-09-11
好食的餐廳系要支持, Layback 已經吃過三數次,通常諗吾到食乜就會諗起佢,但仲未有緣試到tiramisu ,今次目標明確一定要食到。原來這裡Weekend 超爆場,好彩系openrice 訂咗位,吾使等可以直入。所以friendly reminder 大家記得先系Openrice online 訂位。入到去雖然坐得有啲迫,天氣咁熱起碼吾使響電梯口等先。大家都好餓立即行動點食物。法式煎封油鴨髀等得比較耐,但奉上時感覺幾有睇頭,油鴨髀份量足,皮脆肉嫩;火候控制得宜,有水準,配菜就普通咗啲。Tiramisu 是我喜歡的形狀,不是cut cake 般硬巴巴,我喜歡是半凝固狀態的tiramisu 。Mascarpone Cheese 入口好香好滑,lady figure 充滿酒香,和芝士的比例好均勻,口感濕潤,幼滑可口,同時亦有豐富的朱古力粉 favour,味道在掌握之內,讚!原來埋單才發現我地連飲品都冇叫,吾怪硬系爭啲野。
入到去雖然坐得有啲迫,天氣咁熱起碼吾使響電梯口等先。
大家都好餓立即行動點食物。
法式煎封油鴨髀
等得比較耐,但奉上時感覺幾有睇頭,
油鴨髀份量足,皮脆肉嫩;
火候控制得宜,有水準,配菜就普通咗啲。
Tiramisu
原來埋單才發現我地連飲品都冇叫,吾怪硬系爭啲野。