2021-11-28 275 views
今晚試了一間非常難食,價錢又貴的店舖,就係九龍塘又一城果間「王家沙-花樣年華」。今晚order 左一碗招牌擔擔麵售HK$78, 一碗黑毛豬擔擔麵售賣$128, 前菜係上海烤夫及煎鍋貼,全部都好難食,價錢又貴。例子 擔擔面嘅湯又唔熱又冇味,好似清水一樣完全冇味道,烤夫質感非常之硬及乾爭爭,煎鍋貼只有三隻,又唔熱,硬骨骨,塊皮非常之厚。另外佢哋話要時間整豬扒,所以先做好擔擔面給我,佢哋話塊豬扒遲啲會有,但係等咗好耐都未有,最後我哋食完碗麵,塊豬扒先至到,好好彩塊豬扒都叫做過得去,識得入口。最後計埋加一服務費,埋單 HK$380。又貴又唔好食。請各位不要去食。
2021-11-28
$160 (Dinner)