2010-05-09 8 views
以為這星期不在港, 所以上星期已慶祝了, 幸好昨日就可回港而今日是正日, 還是可以一再慶祝的 而因為冇預先訂位, 所以今晚未夠六點便來到沙田強記, 因平日他們都是勁多人, 可況是母親節 果然帶完我們入座之後, 他們便跟同事說裡面沒有枱了看看餐牌, 有四人套餐, 但不能改湯, 所以侍應也建議我們點個三寶餐($138), 一個燉湯, 兩隻乳鴿, 兩個鷄粥, 便夠了!! (埋單才$382, 十分化算)!!!鷄粥同乳鴿都是有名的, 亦不失望. 而三寶餐就點了海上鮮, 灼蝦, 銀杏聖子煲. 魚就不是特別好, 灼蝦基本無難度只要蝦新鮮便可!! 至於銀杏聖子煲, 則比較有驚喜, 清清地濕濕但不失鮮味 燉湯亦唔錯!! 可惜掛住食, 食完先至發現唔記得影相, 真失敗 不過媽咪食得開心便可以了, 其實母親節父親節我都一樣會同兩老慶祝 (今天就等爸爸休息一天, 唔駛佢煮飯!!!) ps 我屋企是我爸爸作為伙頭大將軍的

果然帶完我們入座之後, 他們便跟同事說裡面沒有枱了

燉湯亦唔錯!!

可惜掛住食, 食完先至發現唔記得影相, 真失敗
) ps 我屋企是我爸爸作為伙頭大將軍的
2010-05-09
$95 (Dinner)
Celebration
Mother's Day