2024-07-10
話說今日去咗尖沙咀北京道嗰邊參加一個活動,跟住之後就諗住喺附近嗰度食嘢同埋飲吓嘢!透過朋友介紹認識咗呢一間有上下兩層嘅西式餐廳! 下層呢係Indoor、除咗有全海景嘅位置之外,窗口嘅風景都好靚!再加上呢間餐廳嘅裝修都係好有藝術感!吧枱嘅位置都充滿着藝術嘅感覺!仲有好多唔同形式嘅酒類,Cocktail俾大家選擇!Cocktail嚟講我最鍾意就係浴缸造型、除咗可以打卡影相之外飲品命好精緻!我哋一共叫咗四至五杯Cocktail一齊飲!各款嘅Cocktail都好有特色!杯杯都好似藝術品咁!開頭我哋叫咗兩個前菜、洋蔥青口多士、仲有一個係三文魚他他米通、兩款嘅味道都特別、香港西式餐小有!主菜有兩道:八爪魚西式意大利粉八爪魚烹調得啱啱好、質感淋身,容易咀嚼、唔需要配上醬汁都非常香滑!意大利粉配上特製醬汁好開胃!焗蠔意大利飯:有三隻大大隻嘅焗蠔,再加上意大利飯嘅質感好嫩滑!份量亦足夠飽肚!香濃無比而21樓天台嘅位置就有一個露天嘅地方可以俾大家食住個景影相同品嚐美酒美食!除咗都係海景之外,佢哋上面個位置有個露營帳幕好有氛圍感!KABOOM尖沙咀北京道太子集團20-21樓全層
主菜有兩道:八爪魚西式意大利粉
焗蠔意大利飯: