今晚又去九龍城搵食, 成日行過依間浜滝想食好耐! 入到去成個feel就係日本居酒屋, 細細間但係裝修有花心思, 周圍既佈置同牆上既裝飾都好日本!哩個位直情就令人置身日本居酒屋一樣! 之後睇番牆上關於鋪頭既訪問, 原來老闆兼大廚係係日本同香港既拉麵店工作愈20年既日本人黎既, 唔怪得成間鋪咁有feel!坐低左店員介紹除左有主餐牌之外仲有個新餐牌九州拉麵拉麵必食!!上枱時滋滋聲滾到起哂泡, 唔係用石鍋都有咁既效果! 係因為拉麵入面放左係九州訂製既圓形山石, 令到拉麵keep住最好既温度另外湯底亦十分出色, 濃香得黎唔覺得咸同口渴石燒鰻魚飯鰻魚肥美, 鰻魚汁加焦香既外皮, 正雞頸骨漢堡串推介!!除左賣相精緻之外, 味道亦verygood, 好中意佢既口感, 店員話要大大啖咁點落個蛋黃度就最好食佐酒炸蝦雖然我地今晚無叫酒飲, 但係依個除左送酒一流之外, 當餐前小食亦好正! 加埋檸檬汁勁夾隻隻蝦仔都好靚好完整, 脆卜卜好香口花魚燒一夜干哩款魚係出面比較少見有所以叫黎試下, 大條又多肉, 魚香肉滑! 中意食燒物既朋友一定要試。魚既表面燒到少少焦香, 睇唔出入面係勁嫰滑~ 有相為証, 魚肉一梳梳又滑
今晚又去九龍城搵食, 成日行過依間浜滝想食好耐!

坐低左店員介紹除左有主餐牌之外仲有個新餐牌

九州拉麵
另外湯底亦十分出色, 濃香得黎唔覺得咸同口渴

石燒鰻魚飯

鰻魚肥美, 鰻魚汁加焦香既外皮, 正

佐酒炸蝦

隻隻蝦仔都好靚好完整, 脆卜卜好香口

花魚燒一夜干

魚既表面燒到少少焦香, 睇唔出入面係勁嫰滑~ 有相為証, 魚肉一梳梳又滑, 師傅真係燒得好好呀

果然日本人做食物一絲不苟, 其實除左食物同裝修之外, d餐具都好靚好明顯係精心配襯過, 店員雖然唔係日本人但係態度親切, 一間小小既店舖都比到我幾深刻既印象
2019-06-17
$200 (Dinner)