2021-08-14
🙆🏻♀️好耐無食過上海菜!今次黎到九龍塘食王家沙,菜單好多選擇~以下我地既詳細食評!🥳..▫️精選滬式涼菜拼盤為食既人真係必叫呀!呢款拼盤真係好多選擇,款款都係我至愛呀!包括皮蛋豆腐~鎮江肴肉~!😋四喜烤麸~醉嘉美雞~蒜拍青瓜,🥰當中我最鍾意食係鎮江肴肉,晶瑩通透,口感好似JELLY,不油不膩,涼食令鮮味更突出!..▫️蟹粉小籠包🥰我自己都幾鍾意食小籠包,呢款小籠包真係好好食,多汁皮薄,蟹粉味重,鮮味十足呀😋!✨..▫️明爐原條桂魚絲🥰明爐原條桂魚絲賣相好得體,叫黎宴客真係不得了!桂魚絲配上唐芹及青紅椒,口感有層次,而且鑊氣十足~~另外附上特別既醬汁✨可以淋上魚絲上食,又另一番待味!✨..▫️四川麻辣水煮牛肉湯面香香辣辣湯底,配上爽滑面條,而且水煮牛肉肉質嫩滑,而且份量好大!好抵食呀~..▫️芝麻豆沙餅香香脆脆既豆沙餅,食完令又再三回味,豆沙香口又唔會過甜,好食!
▫️精選滬式涼菜拼盤
▫️蟹粉小籠包