2018-01-26 53 views
今日一條友在尖沙咀行行吓見到有間店門面裝修得幾文青畀佢吸引過左去睇吓,原來主打手工果醬小弟以前返學早餐好鐘意果醬搽麵包,現在返工好少有機會,一於入去尋食緬懷過去回味吓先入到裏面原來係英倫風,睇餐牌好多嘢食,有英式早餐、小食、午餐、甜品等等我選左一個午餐、兩個小食和果醬多士。首先講講個午餐先,我選左白湯,係野菌忌廉湯,個湯好好味好好飲,而且好creamy主餐我選左黃金蟹肉軟殼蟹意粉,意粉份量幾多有半隻軟殼蟹,有好多蛋黃和蟹肉,撈埋意粉一齊食囗感豐富和味道甘香餐飲就加左$12升級,凍既熱帶風情果醬綠茶,飲落味道甜甜地好清新,而且有好多果肉食跟住個兩個小食:玫瑰蘋果醬單骨雞翼和炸魚手指配芒果芥苿醬玫瑰蘋果醬單骨雞翼,個果醬完全包圍住隻雞翼,食落甜甜地而且雞翼外脆內嫩,食到停唔到口炸魚手指配芒果芥苿醬,魚手指熱辣辣,外層脆各各,但內裏魚肉嫩滑可囗唔點醬已好好味,點左醬多左種芒果既香甜味終於到重點鎖在,話左來試果醬懷緬一吓就係果醬九宮格多士,一片厚多士分成九格,每格上面放一種手工果醬九種唔同味道既果醬,一試難忘而且每種果醬都包含左唔少果肉食完真係令我想起以前簡簡單單有一片麵包搽果醬食,就已經好開
今日一條友在尖沙咀行行吓見到有間店門面裝修得幾文青

畀佢吸引過左去睇吓,原來主打手工果醬

我選左一個午餐、兩個小食和果醬多士。

野菌忌廉湯

主餐我選左黃金蟹肉軟殼蟹意粉,意粉份量幾多

黃金蟹肉軟殼蟹意粉

熱帶風情果醬綠茶

跟住個兩個小食:玫瑰蘋果醬單骨雞翼炸魚手指配芒果芥苿醬

玫瑰蘋果醬單骨雞翼

唔點醬已好好味,點左醬多左種芒果既香甜味

炸魚手指配芒果芥苿醬

終於到重點鎖在,話左來試果醬懷緬一吓
九種唔同味道既果醬,一試難忘
而且每種果醬都包含左唔少果肉

果醬九宮格多士

食完真係令我想起以前簡簡單單有一片麵包搽果醬食,就已經好開心

呢間真係一間用心制作既食店,得閒經過可以再去尋食

2018-01-23
Type of Meal