2024-10-09
經朋友介紹 去觀塘 帝盛 酒店..... 名人館 ...潮州酒樓 , 這裏 裝修 高級, 地方闊落好坐, 我們坐下來吃了一頓美味晚餐 , 看看餐牌間價錢不貴, 點了幾款 菜式, 美味烹調,食材新鮮, 加上水滾茶靚,招呼又週到, 值得推薦。拔絲咕嚕肉...138元肉質 新鮮美味, 外皮 鬆軟得嚟又爽脆, 酸酸甜甜的非常開胃,再加上秘製醬汁, 非常好味道 👍👍😋 份量 又足夠, 真是 大飽口福😋😋👍👍名人炒飯...138元材料上乘,有鮮蝦, 蔬菜粒, 雞蛋, 豆類, 鹹肉, 炒飯爽口 美味 , 而且絕不油膩 加上美味的香料, 食完一碗又一碗 👍👍😋鹵水鵝片.....288元我喜歡吃鹵水鵝片, 吃潮州菜 這是必叫的菜式, 鹵水鵝肉新鮮甘香味美,皮爽肉滑, 鹵水汁香噴噴 好滋味, 仲有鹵水豆腐伴碟, 份量非常足夠, 吃到夠很有滿足感😋😋😋杏汁白肺燉湯.......88元上枱是紫砂茶壺非常特別,內裏盛載著 👍👍😋😋 香噴噴的杏汁燉湯, 燉湯火喉足夠, 材料豐富 有豬肺,雞腳,杏仁,瘦肉等, 好飲又非常好食,😋😋
拔絲咕嚕肉...138元
名人炒飯...138元