2024-10-23 5358 views
最近朋友介紹,這間酒店餐廳性價比很高,碰巧今天於觀塘上班,下班就約朋友一起來試吓啦。首先是鮑魚雞煲,這道菜以鮮美的鮑魚和嫩滑的雞肉為主要材料,經過長時間燉煮後,鮑魚的鮮甜和雞肉的嫩滑完全融合,湯汁濃郁而香甜。鮑魚被稱為海味之冠,口感細膩,富含蛋白質和多種營養成分,對身體有很大的滋補作用。而雞肉則選用優質的雞肉,經過燉煮後,肉質依然保持鮮嫩,湯汁吸收了鮑魚和雞肉的精華,讓人每喝一口都能感受到濃濃的鮮味。這道菜不僅是味覺的享受,更是一道營養豐富的滋補佳品,適合宴請賓客和家庭聚餐。接著是黑椒牛柳粒,這道菜選用上等的牛柳,經過精心的調味和大火快炒,牛柳粒口感鮮嫩多汁,黑椒醬的濃郁香氣將牛肉的鮮美提升到了一個新的層次。黑椒的微辣口感和牛柳的嫩滑形成完美的搭配,每一口都能感受到層次豐富的味道。這道菜色香味俱全,是一道非常出色的主菜,適合喜歡重口味的食客。潮州滷水鵝片,嫩滑的豆腐搭配鮮美的鵝片,形成了完美的口感。豆腐吸收了鵝片的鮮香,口感更加豐富。鵝片經過細緻的處理,既保持了肉質的鮮嫩,又不會過於油膩。這道菜的創新之處在於將傳統的豆腐與高級的鵝片結合在一起,既保留了豆腐的清淡,又增加了鵝片的鮮美,是

潮州滷水鵝片,嫩滑的豆腐搭配鮮美的鵝片,形成了完美的口感。豆腐吸收了鵝片的鮮香,口感更加豐富。鵝片經過細緻的處理,既保持了肉質的鮮嫩,又不會過於油膩。這道菜的創新之處在於將傳統的豆腐與高級的鵝片結合在一起,既保留了豆腐的清淡,又增加了鵝片的鮮美,是一道既輕盈又不失美味的佳餚。

總體來說,這次用餐的每一道菜餚都展示了廚師的高超技藝和對食材的尊重。從鮮美的鮑魚雞煲到濃郁的黑椒牛柳粒,從創新的鵝片豆腐到經典的白粥,每一道菜都充滿了驚喜和滿足,讓人不禁期待下次的用餐經歷。這次用餐無疑是一場令人難忘的美食盛宴,每一口都充滿了幸福感和滿足感。

這間酒店餐廳價格實惠,而且環境舒服,食材亦十分高質,難怪十分多人介紹啦。
  • 鮑魚雞煲
2024-10-16 5781 views
老公鍾意食中菜,平日收工喺屋企附近搵間好食,環境又好嘅中菜,呢間係我哋一直嘅心水。一去到餐廳,侍應已經好有禮貌咁打招呼。一杯普洱茶已經很驚喜,很香醇!充滿色水!我哋叫咗個休閒二人餐,因為計過最抵食🤣抵食過散叫。香蒜竹炭豆腐賣相好吸引,豆腐外脆內軟,配上炸蒜及杏仁,充滿層次。冰鎮鮑魚兩隻,拼鴨舌四條。鮑魚鮮甜有酒香,容易切開,口感剛剛好。鴨舌非常惹味,口感彈牙👍🏻👍🏻原來有海蜇,充滿麻油香嚟到呢度,一定要食鵝肉!一嚟到,冇諗過份量咁多😬份量好抵食!其實夠三四個人食🤣滷水味道清香,鹹甜適中,肉質嫩滑。雙拼我們選了鵝翼,非常滋味!套餐亦包了兩款燉湯1)杏汁白肺燉湯2)姬松茸螺頭燉竹絲雞燉湯非常足料!充滿火喉。味道很鮮甜,是滋補之選米湯杞子浸菜苗米湯及杞子鮮甜,菜苗幼嫩,二人餐來說份量未免太多😬炒麵賣相好靚,銀芽同麵條炒得均勻,充滿蝦仁及香蔥!味道豐富帶微辣,為味蕾提供一大享受餐廳很有心思,有每日推介菜式!最後我哋兩個都食唔晒,要打包拎走😆總括而言,餐廳環境舒服,食材選料上乘,菜式味道令人印象深刻,拍得上米芝蓮!我們絕對會再次光顧!

一去到餐廳,侍應已經好有禮貌咁打招呼。

一杯普洱茶已經很驚喜,很香醇!充滿色水!

我哋叫咗個休閒二人餐,因為計過最抵食🤣抵食過散叫。

香蒜竹炭豆腐
賣相好吸引,豆腐外脆內軟,配上炸蒜及杏仁,充滿層次。

冰鎮鮑魚兩隻,拼鴨舌四條。
鮑魚鮮甜有酒香,容易切開,口感剛剛好。
鴨舌非常惹味,口感彈牙👍🏻👍🏻
原來有海蜇,充滿麻油香

嚟到呢度,一定要食鵝肉!
一嚟到,冇諗過份量咁多😬
份量好抵食!其實夠三四個人食🤣
滷水味道清香,鹹甜適中,肉質嫩滑。
雙拼我們選了鵝翼,非常滋味!

套餐亦包了兩款燉湯
1)杏汁白肺燉湯
2)姬松茸螺頭燉竹絲雞
燉湯非常足料!充滿火喉。
味道很鮮甜,是滋補之選

米湯杞子浸菜苗
米湯及杞子鮮甜,菜苗幼嫩,二人餐來說份量未免太多😬

餐廳很有心思,有每日推介菜式!

最後我哋兩個都食唔晒,要打包拎走😆

2024-10-16
$350 (Dinner)
2024-10-03 2814 views
放工之後和朋友一起到觀塘帝盛 酒店..... 名人館 ...潮州酒樓 , 這裏地方闊落舒適 , 裝修雅緻, 絕對是朋友和家人相聚的好地方 ,我們坐下來吃了一頓美味晚餐 , 這間餐廳食材新鮮,烹調味美, 而且有各式 各樣 菜式任君選擇 ,價錢合理,誠意推薦畀大家。拔絲咕嚕肉...138元首先賣相非常漂亮, 酸甜鮮味撲鼻而來, 肉質 新鮮嫩滑 , 外皮鬆化脆卜卜 ,內裏肉質鬆軟非常之有咬口, 酸甜味 調製得 恰到好處, 再加上秘製醬汁, 真是 好味道, 令人 吃不停口👍👍😋😋😋名人炒飯...138元首先炒飯夠乾身, 用上頂絲苗米一粒一粒非常之爽口, 材料好豐富, 有鮮蝦, 蔬菜粒, 雞蛋, 豆類, 鹹肉, 材料新鮮, 仲有特製香料, 一口一口的 口中咀嚼, 非常美味, 真是惹味又開胃👍👍😋鹵水鵝片.....288元吃潮州菜必定叫鹵水鵝片, 鵝肉新鮮,皮爽肉滑 ,鹵水汁香噴噴,餸飯一流, 而且份量足夠,仲有鹵水豆腐伴碟, 好好味道杏汁白肺燉湯.......88元首先賣相非常特別,紫沙茶壺內载著的是燉湯,火喉足夠, 奶白色嘅燉湯, 香噴噴嘅杏仁 加上豐富材料,好好味,有豬肺,杏仁,雞腳 ,瘦肉

拔絲咕嚕肉...138元

名人炒飯...138元

鹵水鵝片.....288元

杏汁白肺燉湯.......88元
首先賣相非常特別,紫沙茶壺內载著的是燉湯,火喉足夠, 奶白色嘅燉湯, 香噴噴嘅杏仁 加上豐富材料,好好味,有豬肺,杏仁,雞腳 ,瘦肉等, 好飲又好食👍👍😋😋
杏汁白肺燉湯..
鹵水鵝片
名人炒飯
拔絲咕嚕肉
2024-09-27
$400 (Dinner)
杏汁白肺燉湯..
鹵水鵝片
名人炒飯
拔絲咕嚕肉
2024-12-07 90 views
環境、服務、食物質素都good good👍🏻叫咗五個餸一個甜品全部都不錯☺️Waitress好主動介紹當日菜式,又熱心幫我哋影相😹仲好好笑容冰鎮同熱食咕嚕肉都有叫,漿薄脆口,甜酸度適中🫠個人prefer前者,完全唔膩又唔係周圍都有呢款。蝦球配米餅都夾,擺盤幾靚🙂‍↕️剩低嗰兩款肉份量唔多,正常水平,易咬唔韌(唔少餐廳處理牛柳粒極差)蠔餅係炸而唔係蛋餅嗰種,最後焦糖燉蛋重奶味,個人幾中意🤭

蝦球配米餅都夾,擺盤幾靚🙂‍↕️

蠔餅係炸而唔係蛋餅嗰種,最後焦糖燉蛋重奶味,個人幾中意🤭

2024-12-06 0 views
成班人嚟觀塘已經食到唔知去邊好,咁就搵咗呢一間名人館見好似好多好評,應該唔差?但係原來名大於實,完全同我喺呢度睇嘅相嘅份量唔一樣嘅?定係淨係呃我哋?同埋完全係智商稅!首先講咗啲好嘅先~好少見到有鵝紅食,通常都係鴨血或者豬紅!咁呢個韭菜煲算係唔錯嘅另外個薑蔥桶蠔煲都算係咁~啲蠔都大大隻!但係完全唔覺得有用到薑蔥炒,似係就咁放落去撈埋一碟然後想講一講完全唔掂嘅嘢首先,冰鎮咕嚕肉!嚟到嘅賣相都幾得意嘅,第一次食冰鎮上邊會有生果,不過啲菠蘿酸到黐線😂而且啲冰好似膠膠地都唔夠凍咁😂咕嚕肉嘅糖比起平時嘅甜,冇酸甜既感覺…然後個竹炭豆好似話係必點?係真係幾好食嘅,但係我唔係好明點解每舊大細不一,不一到都有啲誇張之後叫左一斤白灼蝦,呢個先係最嬲嘅嘢!半斤賣$108,依到一斤$216,嚟到嘅時候唔講以為俾人食咗幾隻😂呢度得12隻蝦一斤???蝦黎到嘅時候我哋成班人都下左聲…煮開飯嘅我哋,先唔講出邊一斤蝦幾多錢但係唔係依個份量囉!!!出邊一斤蝦大約每次都26隻左右,仲要擺盆都唔擺下!大家望下張相就知之後個職員可能聽到我地講,佢冇啦啦走黎話問左廚房,係有磅過既唔知澄清黎做咩😂澄清左仲覺得鬼我地仲叫左個羊腩煲,
成班人嚟觀塘已經食到唔知去邊好,咁就搵咗呢一間名人館
見好似好多好評,應該唔差?
同埋完全係智商稅!
首先講咗啲好嘅先~

然後想講一講完全唔掂嘅嘢
首先,冰鎮咕嚕肉!
而且啲冰好似膠膠地都唔夠凍咁😂
咕嚕肉嘅糖比起平時嘅甜,冇酸甜既感覺…

之後叫左一斤白灼蝦,呢個先係最嬲嘅嘢!

唔知澄清黎做咩😂澄清左仲覺得鬼
我地仲叫左個羊腩煲,味道正常,包埋生菜
因為佢係用煲煮,好快冇水,叫職員加個水都等左10分鐘多…(場內冇咩人)
有個講普通話既職員拎左過黎幫我地倒,倒到張枱都係😂

之後個花開富貴,係幾得意既!但係好似冇調味而且啲蕃茄係生既,都可以一啲汁水都冇😂
最後個例牌鵝片…$288

黎到勁細碟!以為佢高高地可能有好多?
原來$288既鵝片得上面大家見到皮果幾舊
下面全部都係豆腐😀😀😀
2024-12-05 343 views
朋友知我鐘意食中餐,同我黎左呢間酒店,佢話酒店上面1樓有間隱世中菜唔錯,環境幾闊落同舒服,我地叫左一份炸蠔餅,蠔仔都算大粒,蠔餅粒底唔厚漿仲食到蛋同薯粉漿既煙韌口感,份量都幾大碟下,職員服務友善經常幫我地換碟同加茶,又有禮貌,呢度既食物可以望到廚房位。我地仲叫左一碟呢度比較出名既特色菜脆炸芒汁蝦肉球,蝦球大大粒又圓潤,彈牙,而且仲有芒果汁既酸甜食落唔油膩又開胃,擺盤又靚,下面仲有大大塊即制自家制脆米,脆卜卜甘。

2024-12-04 261 views
今晚過嚟「名人館」為咗獎勵自己完成一個大project,之前上網睇到呢度有幾個菜色非常吸引,一定要試吓!竹炭脆豆腐 輕咬一口,外層酥脆,帶點淡淡的竹炭香,內裏細嫩滑口,味道可口。 冰鎮南非鮑魚 鮑魚冰涼彈牙,鮮味十足,簡單的冰鎮手法讓原味更突出。 杏汁白肺燉湯 湯頭順滑香濃,杏仁香味撲鼻,喝上一口特別暖胃,白肺柔嫩入味,回味無窮。招牌撈麵(少辣) 麵條爽滑煙靭,醬香濃郁,微微的辣味剛剛好,簡單卻充滿滿足感,一個人慢慢享受剛剛好。

2024-11-23
2024-12-02 270 views
朋友帶我黎觀塘一間環境好隱蔽既酒店,佢話酒店樓上一樓有間好好味既潮州菜要帶我呢個鐘意食潮州菜既老友去食下,我地去到門口職員已經勁好招呼,服務態度好好,安排我地坐左一張無甘嘈雜既位置方便我地傾計,環境真係好我地叫左一碟陳醋豬手,呢碟豬手好入味,酸酸甜甜甘好開胃,而且份量都幾多塊,好有骨膠原煙煙韌韌。滷水鵝肉係呢度必食推介見到師傅響廚房手起刀落甘斬滷水鵝令客人食得安心,衞生,滷水鵝肉味香濃同好嫩滑。甜品叫左碗腐竹薏米清香得黎又幾滑溜。

甜品叫左碗腐竹薏米清香得黎又幾滑溜。

2024-12-01 264 views
同朋友去觀塘酒店中菜廳食飯,名人館環境寬敞光猛,招呼亦唔錯。豉油王鵝腸:鵝腸口感爽脆、帶有一點油脂的香嫩,色澤油亮口感爽脆。金絲煎蠔餅:蠔餅微脆中帶點煙韌,配上鮮美的蠔仔酥脆香口,蛋香味十足,點些魚露味道更提升。晚市優惠:風沙炸子雞:風沙雞特色係炸好雞斬件後,面頭鋪上一層炸蒜碎,令蒜味滲入雞肉度。睇落似一大片沙漠,所以就叫風沙雞,食落雞皮薄而脆卜卜,肉嫩有雞味。雜菌炆伊麵不油不膩,帶點煙韌,加上爽口嘅雜菌,口感和味道都唔錯。

2024-11-29 252 views
最近我去咗觀塘的名人廚食飯,真係好正!首先試咗香蒜竹炭豆腐,外面脆脆的,裡面滑滑的,蒜香味好濃,食完真係好過癮。接著係潮式凍鳥頭,口感好新鮮,配上特製醬料,食一口就想再來一口。之後椒鹽鳥頭皮,外皮香脆,咸香味十足,完全停唔到口!醉香乳鴿就更加唔可以錯過,肉質嫩滑,酒香味濃,搭配醬汁,味道真係一流。然後係蠔仔粥,米香與海味交融,令人有種家的感覺。最後,香芒大蝦球脆窩巴,色澤靚,口感又香又脆,芒果的甜味更添風味。整體來講,名人廚的菜式真係好有創意,美味又好睇,絕對值得再訪!最近在觀塘的名人廚用餐,整體體驗非常滿意。首先,香蒜竹炭豆腐外脆內嫩,蒜香撲鼻,搭配竹炭的獨特風味,讓人印象深刻。潮式凍鳥頭口感爽滑,配料新鮮,令人一試成主顧。椒鹽鳥頭皮係另一道驚喜,香脆的外皮與微鹹的調味完美結合,讓人一口接一口。醉香乳鴿的肉質鮮嫩,酒香味濃郁,搭配特製醬汁,風味更上一層樓。而蠔仔粥的米香與海味交融,讓人感受到家的溫暖。最後,香芒大蝦球脆窩巴不僅色澤誘人,口感亦是外脆內軟,搭配香甜的芒果,讓味蕾得到極大的滿足。整體而言,名人廚的菜式創新而富有特色,無論是口味還是擺盤都令人讚賞,值得一試!

2024-11-29 209 views
今次到觀塘名人館品嚐正宗潮式粵菜。餐牌上有好多菜式,價錢有平有貴,樣樣都好想試。今次點了幾道經典菜式,絕對值得一試。首先上菜嘅就係金絲煎蠔餅,外層金黃酥脆,入口口感豐富,裡面的鮮嫩蠔肉都幾鮮味。跟著嘅潮式炸蟹棗,個個外酥內軟,蟹肉鮮甜。仲有韭菜鵝紅煲,濃郁鮮美。蠔仔粥,粥質滑溜,飽滿嘅蠔粒好正。緊接住嚟嘅香茅乾煎大虎蝦,大蝦真材實料,蝦肉QQ彈牙,配襯香濃入味的香茅醬汁,真係暖到心坎裡,食完回味無窮。

原來喺觀塘呢邊都有間坐得舒服主打潮州菜嘅地方,嗰日上到姐姐勁爆nice嘅服務好窩心,知道風口位問我哋坐得o唔ok,見到佢哋對每個入嚟嘅客人都笑容滿分而且有問必答。坐低咗睇咗陣餐牌花多眼亂,最後揀咗休閑二人餐,咩都試吓啱哂選擇困難嘅我哋。首先嚟咗個竹炭脆豆腐,佢外層炸到香脆乾身入面就滑嘟嘟嘅豆腐。之後就上咗個冷盤拼盤,有大大甩鮑魚,海蜇同鴨舌,酒味香濃係一個唔錯嘅開胃前菜跟住見姐姐拎住兩個茶壺原來呢個係功夫湯嚟㗎,我哋兩款湯都試咗,杏汁白肺啲白肺乾淨成啖湯好濃好香,另一款係姫松茸燉雞湯,啖湯望落清清哋一飲香甜雞味好濃,飲完嘴仔癡住癡住嘅膠質感。到咗重點點點啦係滷水拼盤,大大碟面一層係鵝片左右係牛𦟌,吸收哂鹵汁的香仲保留到自身的鮮美口感。跟住到主菜佢哋嘅招牌撈麵,麵身爽口帶少少辣,配埋櫻花蝦同乾蔥啖啖香口好正,原本以為我哋食唔哂都一啖接一啖

2024-11-20
  • 招牌撈麵
2024-11-26 235 views
上星期同bff食飯 當然要花d心機去揀餐廳🍴bff提議食中餐 所以就揀左一向口碑唔錯嘅名人館係位於觀塘帝盛酒店入面 環境舒適最重要嘅係食物質素唔錯👍🏻 我地叫左個二人餐 🔸香蒜竹炭豆腐竹炭豆腐炸得外脆內嫩👍🏻 外層嘅竹炭炸皮超級脆身香口,內裏嘅豆腐keep到好嫩滑,每人得一件真係唔夠喉呀😂🔸冰鎮鮑魚、海蜇、醉香鴨舌冰鎮鮑魚同鴨舌都散發住啖啖酒香 超級開胃🤤 鮑魚口感彈牙 又夠大隻,再食埋爽口嘅海蜇 超正👍🏻🔸 杏汁燉豬肺湯 / 姬松茸燉雞湯我揀咗杏汁燉豬肺湯 而朋友揀咗姬松茸燉雞湯大家都可以share試吓😊兩款燉湯都超級好味同暖胃👍🏻 杏汁燉豬肺湯 好濃郁嘅杏汁味,一啲腥味都無 好滋潤!而朋友嘅姬松茸燉雞湯,湯色好清澈 但入口好香濃🤤兩碗湯都好足料 好鮮味 我哋都勁鍾意飲👍🏻👍🏻👍🏻🔸滷水鵝肉雙拼雙拼可以選擇拼元蹄、大腸、五香牛展、鵝掌、鵝翼、腩肉、豬頸肉、滋味雞 超多選擇我地揀左拼五香牛展 滷得好入味👍🏻份量超大 鵝肉肉質嫩滑底下仲有少少滷水豆腐 必食😊🔸 米湯杞子浸時蔬我哋當日係食白菜仔 好新鮮鮮甜🥬🔸 招牌撈麵依個撈麵真係有驚喜 微微地辣味好惹味🌶️麵條爽口彈牙 在配上蔥絲、芽菜、
上星期同bff食飯 當然要花d心機去揀餐廳🍴
bff提議食中餐 所以就揀左一向口碑唔錯嘅名人館
係位於觀塘帝盛酒店入面 環境舒適
最重要嘅係食物質素唔錯👍🏻

我地叫左個二人餐
🔸香蒜竹炭豆腐

🔸冰鎮鮑魚、海蜇、醉香鴨舌

🔸 杏汁燉豬肺湯 / 姬松茸燉雞湯
我揀咗杏汁燉豬肺湯 而朋友揀咗姬松茸燉雞湯
大家都可以share試吓😊
兩款燉湯都超級好味同暖胃👍🏻
杏汁燉豬肺湯 好濃郁嘅杏汁味,一啲腥味都無 好滋潤!
而朋友嘅姬松茸燉雞湯,湯色好清澈 但入口好香濃🤤
兩碗湯都好足料 好鮮味 我哋都勁鍾意飲👍🏻👍🏻👍🏻

🔸 米湯杞子浸時蔬
我哋當日係食白菜仔 好新鮮鮮甜🥬

🔸 招牌撈麵
依個撈麵真係有驚喜 微微地辣味好惹味🌶️
麵條爽口彈牙 在配上蔥絲、芽菜、蝦米 口感一流😋
2024-11-13
Dinner
🌟名人館🌟位於觀塘帝盛🕝,以手工潮州菜作為招徠,滷水鵝更加係招牌菜!🪿休閒二人套餐 $688/2位套餐原價$988,平咗$300,抵食!⬛竹炭脆豆腐外脆內水嫩嘅炸豆腐,水準之作!🐚冰鎮南非鮑魚南非鮑魚嘅size都幾大隻,會跟埋wasabi同埋刺身豉油,提升鮮味!👅海蜇拼醉香鴨舌爽口嘅海蜇,仲有滿滿花雕酒香嘅鴨舌,係好醒神嘅冷盤!🍄姫松茸燉雞湯姫松茸嘅香氣真係唔講得笑!燉湯足料又夠滋補!🪿滷水鵝肉雙拼餐廳嘅招牌菜,滷水鵝肉吸收晒滷水汁嘅精華,軟嫩得嚟仲要甘香!雙拼滋味雞同樣嫩滑入味!另可自選拼鵝掌/鵝翼/牛展/元蹄/大腸/豬頸肉/腩肉!🥬米湯杞子浸豆苗米湯濃郁,令豆苗更見可口!🍝招牌撈麵超多櫻花蝦,令成個麵都係蝦嘅鮮味同埋鹹香!

🪿休閒二人套餐 $688/2位

套餐原價$988,平咗$300,抵食!

⬛竹炭脆豆腐

外脆內水嫩嘅炸豆腐,水準之作!

🐚冰鎮南非鮑魚

👅海蜇拼醉香鴨舌

爽口嘅海蜇,仲有滿滿花雕酒香嘅鴨舌,係好醒神嘅冷盤!

🍄姫松茸燉雞湯

姫松茸嘅香氣真係唔講得笑!燉湯足料又夠滋補!

🪿滷水鵝肉雙拼

🥬米湯杞子浸豆苗

米湯濃郁,令豆苗更見可口!

🍝招牌撈麵

超多櫻花蝦,令成個麵都係蝦嘅鮮味同埋鹹香!
2024-11-23 235 views
呢餐潮州菜,夠晒地道風味!由頭盤到主食,樣樣都做得出色,最緊要係夠新鮮😍首先金絲煎蠔餅,煎得金黃香脆,蠔仔又夠大隻,咬落去口感豐富,外脆內軟,蠔夠鮮味,完全唔會腥,調味又啱啱好🫰🏻香茅乾煎大虎蝦有驚喜😋兩隻大虎蝦,個size真係好霸氣!蝦肉鮮甜爽口,乾煎嘅方法保留晒蝦嘅原汁原味,加上香茅嘅獨特香氣,好味🤤之後潮式炸蟹棗,份量夠多。炸得金黃酥脆,滿滿蟹肉。韭菜鵝紅煲好惹味。蠔仔粥熱辣辣,蠔仔鮮甜肥美,粥底綿滑,味道鮮美。

香茅乾煎大虎蝦有驚喜😋兩隻大虎蝦,個size真係好霸氣!

之後潮式炸蟹棗,份量夠多。
炸得金黃酥脆,滿滿蟹肉。韭菜鵝紅煲好惹味。

蠔仔粥熱辣辣,蠔仔鮮甜肥美,粥底綿滑,味道鮮美。