4 day(s) ago
今日我哋去咗銅鑼灣商業大廈樓上鋪食海鮮粥底火鍋,餐廳以船作主題,座位私隱度高,每張枱與枱之間都有門簾分隔,好像置身於船中我哋叫咗八府巡按$488一位前菜包括沙律,炸餃子、芝麻雞翼各一隻海鮮有白蜆、蝦、北寄貝、鮑魚、元貝、扁聖子、鮮魚片、龍蝦半隻、蟹半隻/蟶子王一隻(二選一)肉類有安格斯牛肉或豚肉片或雞腿肉(三選二)丸類係三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸)最後仲有蔬菜拼盤同甜品(糯米糍)套餐仲可以加$28配粥底(南瓜芋頭粥或蟹膏蟹肉粥)或者用湯底配麵底另外一個餐係九品芝麻套餐$258前菜係沙律 炸物章魚燒(兩粒)海鮮包括白蜆、蝦、鮮魚片、大顯、扁蟶子、鮑魚肉類包括美國肥牛/豚肉/雞腿肉丸類係三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸)。最後仲有蔬菜拼盤同甜品(糯米糍)海鮮餐係以蒸氣鍋,自己調校特定時間烹調,枱上已經貼上每款海鮮需要蒸嘅時間,按照指定時間鮮蒸出嚟好鮮味同唔會過熟,而如果有唔明白嘅地方職員亦好細心解答海鮮好有海水味,比一般出邊食嘅海鮮更新鮮,特別係蟹,仲有蟹膏!鮑魚煙韌,爽口彈牙大顯粒粒都好大隻貝類鮮甜如果加錢做粥底,將所有蒸過嘅海鮮嘅精華都吸收晒落粥底度,
我哋叫咗八府巡按$488一位
前菜包括沙律,炸餃子、芝麻雞翼各一隻
肉類有安格斯牛肉或豚肉片或雞腿肉(三選二)
丸類係三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸)
最後仲有蔬菜拼盤同甜品(糯米糍)
另外一個餐係
九品芝麻套餐$258
前菜係沙律 炸物章魚燒(兩粒)
海鮮包括白蜆、蝦、鮮魚片、大顯、扁蟶子、鮑魚
肉類包括美國肥牛/豚肉/雞腿肉
鮑魚煙韌,爽口彈牙
大顯粒粒都好大隻
貝類鮮甜
如果加錢做粥底,將所有蒸過嘅海鮮嘅精華都吸收晒落粥底度,粥底特別甜
蒸完海鮮之後蒸埋個蔬菜拼盤
真係夠晒飽!
當日見到都係full house,所以建議先訂座