2020-11-12
假日陪媽媽行 SOGO 週年慶,買完野行過對話就發現此店。見有韓燒好吸引就試試。餐廳環境唔錯地方闊落,侍應仲安排大卡位我地坐。雖然係韓燒但抽風系統幾好,食完唔覺衣衫有味。王道套餐 $698 夠二人食,加 $205 有份牛肋骨間中豪下也不過份嘅。王道套餐包括:大醬蘿蔔煮牛舌、黑毛豬五花肉、紅蝦配大墨魚、海鮮豆腐湯、是日精選甜品是日雪下覓炙四款:韓牛牛肩肉、和牛牛胸腹肉、和牛牛板腱肉、方切和牛前菜有四小碟,韓式泡菜、菠菜、洋蔥、海帶。當中以泡菜爽口唔辣最為好食,伴生菜牛肉一起食唔錯,泡菜仲可再添。大醬蘿蔔煮牛舌蘿蔔好入味,牛舌咬落爽彈,煮得唔錯。紅蝦配大墨魚新鮮紅蝦兩隻中蝦大小,墨魚片有切花刀容易燒易熟。海鮮豆腐湯落了唔少海鮮,青口、蜆、蝦、金菇菜、洋蔥碎、芽菜、翠玉瓜和豆腐配料十足,個湯好鮮美。黑毛豬五花肉五花肉薄片肥美爽口,肉質充滿油香好味。韓牛牛肩肉、和牛牛胸腹肉、和牛牛板腱肉、方切和牛牛肩肉脂質少肉汁豐富。胸腹肉肥瘦交替有層次,肉味濃厚鮮甜。和牛牛板腱肉口感軟嫩。最上等牛肋骨牛肋骨味道濃郁好大塊,侍應主動幫手剪,服務貼心,是日精選甜品鬆軟的蜂巢蛋糕加了蜜糖味道唔錯。
王道套餐包括:
前菜
有四小碟,韓式泡菜、菠菜、洋蔥、海帶。
大醬蘿蔔煮牛舌
蘿蔔好入味,牛舌咬落爽彈,煮得唔錯。
紅蝦配大墨魚
新鮮紅蝦兩隻中蝦大小,墨魚片有切花刀容易燒易熟。
海鮮豆腐湯
黑毛豬五花肉
五花肉薄片肥美爽口,肉質充滿油香好味。
韓牛牛肩肉、和牛牛胸腹肉、和牛牛板腱肉、方切和牛
最上等牛肋骨
牛肋骨味道濃郁好大塊,侍應主動幫手剪,服務貼心,
是日精選甜品
鬆軟的蜂巢蛋糕加了蜜糖味道唔錯。