2023-06-20
朋友👩🏻🦳曾經介紹過呢間有好多海膽料理嘅日本🇯🇵餐廳,我覺得幾有趣,呢日喺銅鑼灣,就特登上去試吓😆呢度有幾款 Lunch Set 可以揀,要咗 $188「精選串燒6款配白飯」,Lunch Set 包 沙律、湯、咖啡或茶😋,然後再加其他 海膽食物🤩「沙律菜🥗」新鮮,落咗意大利🇮🇹Balsamic Vinegar, 簡單開胃好食😋「雞濃湯」熱辣辣都幾濃郁😋「6款串燒」係「蒜香橫隔肌、羊西冷、豚肉秋葵巻、蘆筍、紫蘇葉雞柳、雞肉大蔥」,全部都幾好食🤩,其中特別出色嘅係:「蒜香橫隔肌」有濃郁牛味😋 同埋「羊西冷」肉質軟熟好甘香😋仲叫咗 $108「海膽手卷」:海膽 嚟自北海道根室,係日本🇯🇵其中一個出高質海膽嘅地方🤩;手卷 用咗兩種海膽, 1紅1白,兩種都新鮮,幾 creamy😋又叫咗 $198「立鱗燒配海膽汁 うろこ焼きのウニソース」:特別之處係「立鱗燒」- 魚鱗連魚皮炸過,魚鱗變得立體、企晒起身視覺效果有趣兼脆卜卜,香口好食😋;沾埋深橙色嘅海膽醬汁,幾好味😋;魚肉就鮮甜🤩仲有杯「熱咖啡☕️」幾濃滑😋
「雞濃湯」熱辣辣都幾濃郁😋
仲有杯「熱咖啡☕️」幾濃滑😋