2008-01-31 40 views
星期三, 雖是毛毛雨, 凍凍的, 但我也行過來上環, 試試老爸讚好的燒味店.地點在大馬路, 不難找.一點鐘, 以為要排隊等入去, 原來出面條隊係等外賣, 同再興真係有得揮!嘩! 上環燒味外賣都要等, 我都未聽過.入到去, 人頭湧湧, 好難才找到個位.要了個燒肉切雞飯, 叫左先知原來係送例湯, 是菜乾湯呢! 味道清甜冇味精, 好味!燒肉切雞飯等左一陣先至到, 燒肉肥瘦之間, 個皮都幾脆, 切雞雞胸較多, 但唔鞋, ok 喎!而飯都唔少, 女士們就可以要碗, 仲未兩蚊添.$24, 頗平, 難怪其門如市的.p.s.再看食評原來只得兩個, 還是幾年的貨仔, 不過上環區平價, 呢間食得過, 好過上熟食檔食油煙.
地點在大馬路, 不難找.
嘩! 上環燒味外賣都要等, 我都未聽過.
入到去, 人頭湧湧, 好難才找到個位.
而飯都唔少, 女士們就可以要碗, 仲未兩蚊添.

$24, 頗平, 難怪其門如市的.

p.s.