屋企又唔煮飯,天氣又凍咗,嚟碗熱辣辣嘅拉麵先啦。呢間位於堅尼地城嘅拉麵店,原來都有幾間分店,雖然唔係喺鬧市銅鑼灣尖沙咀,但質素絕對唔會比連鎖嘅差,絕對係水準之上,街坊可以嚟試吓🤭日本魚乾豬骨湯拉麵豬骨湯,非常濃郁,魚介味好重,重點係食完唔會口渴,叉燒有三片,厚薄適中,肥瘦分明。糖心蛋世一😍😍流心得來隻蛋又唔會太老,如果可以多兩片紫菜就好🫠 啲拉麵係幼麵,都算掛湯,不過自己私心鍾意食粗麵多啲。四國香蔥油拉麵冇豬骨咁濃郁,但係好香嘅香蔥油味,鍾意食蔥嘅朋友唔可以錯過。追加的叉燒叉燒燒到啱啱好,油份出晒嚟,表層微微焦香,一層肥一層瘦😍😍肉餃子餃子嚟講覺得個皮厚咗少少,但係入面嘅肉餡好足,好大隻總結成餐飯質素拍得住連鎖嗰啲,而且價錢仲要平好多,值得再食!

日本魚乾豬骨湯拉麵

四國香蔥油拉麵

追加的叉燒
叉燒燒到啱啱好,油份出晒嚟,表層微微焦香,一層肥一層瘦😍😍

肉餃子
餃子嚟講覺得個皮厚咗少少,但係入面嘅肉餡好足,好大隻