2017-07-01
6月21日係老婆既大壽, 當然要拎番日假,同老婆大人好好慶祝下啦 今年生日除左我地2口子,仲將會多左個家庭成員- 小嘟嘟 ,所以今年都廢事去離屋企太遠既地方慶祝將軍澳區想搵番D 有情調,食物有質素,有服務, 我一諗就諗起係POPCORN 附近果排酒店啦~最後我地揀左皇冠假日為今次生日飯既地點!!交通黎講, 十分方便, 地鐵去到將軍澳站,跟住指示就到 星幕位於皇冠假日酒店最頂層 ,景觀怡人, 可以望哂大部份將軍澳區既景色 星幕午餐係以SEMI-BUFFET 形式提供 , 食物種類好多 , 前菜有沙律, 面包, PARMA HAMS 等 , 都可以拎 D 甜品黎食主菜就有個MENU 俾你揀我揀左 STEAK , 老婆揀左黑松露牛油大蝦STEAK 嗌左5成熟, 咬落十分有口感,而且一D 都唔韌, 好有牛肉味, 而且有醬汁同芥末俾你點住黎食, 將肉味提升到另一個層次,值得一讚老婆果個大蝦用左黑松露點綴, 第一次咁樣食法, 食落又出奇好味, 又唔會淹蓋本身大蝦既鮮味, 加埋牛油呢個組合, 真係十分之好食食到咁上下,抖一陣就嗌埋個甜品拼盤個甜品拼盤都好正, 有最愛既CHEESECAKE, 黑森林
主菜就有個MENU 俾你揀
我揀左 STEAK , 老婆揀左黑松露牛油大蝦
食到咁上下,抖一陣就嗌埋個甜品拼盤
個甜品拼盤都好正, 有最愛既CHEESECAKE, 黑森林蛋糕, 食埋真係好飽, 埋單個WAITER 仲話用指定信用卡有85折, 最後埋單先二百幾/人, 有酒店服務, 有5星級食物, 唔錯既景色,真係性價比一流!!!