2023-10-04
之前已經食過陳儀興幾次,依然念念不忘。除咗一般潮州菜館嘅海鮮同小菜,仲提供咗好多特色菜品選擇,難怪總可以見到好多年輕人光顧🙆♀️𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 招牌鵝三寶滷水鵝三寶係我呢餐最鍾意嘅菜式,自己一個人就食咗大半盤🤭滷水鵝肉質鮮嫩,鵝肝口感細膩,鵝腸彈牙有咬口,淋上滷水汁,每一口都可以品嚐到正宗潮州風味。👍 普寧豆醬煮海魚豆香滿溢嘅豆醬同鮮美嫩滑嘅海魚完美結合,醬汁濃郁可口。唔會太多骨,大人小朋友都啱食。👍 潮式魚丸肉碎煮汕頭白潮洲經典菜式,將魚丸同肉碎煮埋一齊,口感豐富。加上汕頭白嘅清香,係一味清新又充滿層次感嘅菜式。👍 二十年老菜脯燉鮮豬肚湯湯品係潮州菜嘅一個重要部分,呢味二十年老菜脯燉鮮豬肚湯,鹹香適中,胡椒嘅味道恰到好處,令人回味無窮。📍陳儀興尚潮樓鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 招牌鵝三寶