GREEN

2024-12-29 360 views
又到聖誕⋯又到聖誕⋯🎄呢間今年又係同GODIVA聯乘,真係一年靚過一年,三百六十度無死角,包你點影都靚🤭 ▪️冬日小鎮禮盒 三道菜下午茶💲價錢根據日子有所變動星期一至日 $448 for 1;$788 for 2公眾假期 $498 for 1;$888 for 2頭盤(7/10)▫️ 🌟伊比利亞黑毛豬火腿麵包棒 配 GODIVA 朱古力醬富有鹹香嘅火腿片,包住火箭菜同芝士麵包棒,感覺幾夾▫️GODIVA 朱古力鴨肝球伴脆米通鴨肝球幼滑帶鹹,唯獨米通腍左少少🤏▫️蟹肉飛魚子鵪鶉蛋芝士撻撻皮偏軟,但係個餡既蟹肉同飛魚子都幾開胃🥧主菜(7.5/10)▫️ 🌟烤澳洲M5和牛牛頸脊配 GODIVA 黑朱古力薯蓉、時令薯菜及粉紅胡椒汁薄切既牛頸脊色澤粉嫩,質感軟滑,帶點油脂香🥔 甜點(6/10)▫️ GODIVA 薑餅人熱朱古力杯呢杯唔及上年咁靚,但都係儀式感滿滿,由侍應倒入熱牛奶,比薑餅人浸泡泡浴,對我嚟講有啲蘇🥛▫️ 🌟栗子拿破侖本身唔特別鍾意食栗子,但面頭既栗子蓉又幾香,個底係蝴蝶酥咁酥脆,估唔到呢款最好食🌰▫️ 雲呢拿焦糖蘋果慕絲有鹿角嗰一嚿,肉桂味蘋果粒,十足麥當當嘅蘋果批咁🍎▫️ GODIVA 朱古力黑

▪️冬日小鎮禮盒 三道菜下午茶💲價錢根據日子有所變動

星期一至日 $448 for 1;$788 for 2
公眾假期 $498 for 1;$888 for 2

冬日小鎮禮盒 三道菜下午茶

頭盤(7/10)
富有鹹香嘅火腿片,包住火箭菜同芝士麵包棒,感覺幾夾
▫️GODIVA 朱古力鴨肝球伴脆米通
鴨肝球幼滑帶鹹,唯獨米通腍左少少🤏
▫️蟹肉飛魚子鵪鶉蛋芝士撻
撻皮偏軟,但係個餡既蟹肉同飛魚子都幾開胃🥧

冬日小鎮禮盒 三道菜下午茶

主菜(7.5/10)
薄切既牛頸脊色澤粉嫩,質感軟滑,帶點油脂香🥔

冬日小鎮禮盒 三道菜下午茶

甜點(6/10)
▫️ GODIVA 薑餅人熱朱古力杯
▫️ 🌟栗子拿破侖
▫️ 雲呢拿焦糖蘋果慕絲
有鹿角嗰一嚿,肉桂味蘋果粒,十足麥當當嘅蘋果批咁🍎
▫️ GODIVA 朱古力黑森林杯子蛋糕
脆皮花生粒朱古力,包住杯子蛋糕,不過太過甜膩🍬
▫️ GODIVA 朱古力柑橘紅莓開心果蛋糕
成個禮物盒嘅造型,外殼都係較甜,同埋溶得幾快,裡面係酸酸地嘅紅莓醬蛋糕,食唔出開心果味呢
▫️ 雲呢拿榛子曲奇
普通既薑餅人型牛油曲奇,但係無榛子味既🍪
▫️ GODIVA 朱古力
白朱古力包黑加侖子餡,實在甜到完成唔到🤪
▫️ 英式傳統鬆餅配奶油忌廉及果醬
比上年既大粒左,鬆餅濕潤度適中,有原味提子同埋朱古力味,配奶油忌廉同埋藍莓果醬🫐

GODIVA 軟雪糕(7.5/10)
▫️ 🌟黑白朱古力軟雪糕
一如既往既任食,建議單食黑朱古力,白朱古力太過甜,可惜得返碗裝,無左我鍾意既Cone,亦都無其他餅乾仔🍦

飲品(7.5/10)
▫️ 皇家大吉嶺:普通紅茶
▫️ 銀月綠茶:有啲茉莉花味既餘韻
▫️ 蜜糖法蘭西茶:較重香料味🤣
▫️ 🌟花果山茗茶:有啲果香既洛神花茶

🔎 整體評分(7/10)