2016-04-02 2126 views
華嫂冰室一向都出名,之前係元朗,對於我呢個唔鐘意搭好耐車既人黎講,點會走入去元朗食!如今係勁近我屋企既觀塘開分店,可以拜會一下!星期六一點去到 超多人係門口等位!我要等30張枱,最後等左30分鐘就入座,餐廳安排得好好,等位既時候已經派曬餐牌,未入座之前已經幫我地落定單先,入到去好快就有野食!黎到當然要食招牌菜啦!招牌菠蘿包個包又暖又脆又香,夾左塊厚牛油,蛋,蕃茄,本身個包既感覺好肥膩,但出奇地無呢種感覺!可能夾左塊蕃茄,令個包fresh左!真係值得一試! 招牌芝士咸牛肉蛋豬仔包個包又係又熱又微脆,咸牛肉炒蛋一向係絕配,點會唔好食,仲要加埋邪惡既芝士,再多一份香味,依加打住食評都流口水呀! 蕃茄豬排雞翼出前一丁湯底杰但唔夠蕃茄香,有點失望,豬扒有2大塊,整得好好,唔韌,雞翼已經炆得林,離骨,易咬!我覺得一般!唔會再叫! 奶茶算滑但唔夠奶味又唔夠茶味,飲落去就係覺得爭d咁!檸檬益力多好多人叫,應該係夠特別,不過益力多味唔夠,飲品方面好像差一點。 包類價錢相宜而且味道好,但麵類就一般,下之要試試其他湯底好唔好食!

黎到當然要食招牌菜啦!

招牌芝士咸牛肉蛋豬仔包

芝士咸牛肉蛋豬仔包

蕃茄豬排雞翼出前一丁

蕃茄湯豬排雞翼出前一丁

熱奶茶
檸檬益力多

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$58 (Lunch)
芝士咸牛肉蛋豬仔包
  • 芝士咸牛肉蛋多士