2023-05-07
🐈✨✨✨✨✨✨✨🍽️ House FiftyEight 📍觀塘駿業街58號4樓 #觀塘eatmeow好 #九龍eatmeow好觀塘翻工人士放工想搵好地方chill下可以嚟呢到😍地鐵站行過嚟10分鐘內到近工業區寫字樓入面裝修好靚幾有格調 空間感一流一邊係玻璃皮暗design 有飛標桌球同埋一啲有位坐嘅4人用高枱另一邊就係木系明亮啲嘅食嘢area我地呢日weekend嚟lunch多一家人~我地2個餐嘅肉都好好食✨👍🏻有嗰驚喜😛😛餐湯揀咗粟米湯稠身多粟米粒我鍾意🤍餐包好得意係一個小小圓碌碌嘅白麵包 都幾鬆軟 我怕太飽所以無食曬🙈👨🏻🍳🤳🏻加拿大豬肉眼扒餐 $108 +薯條 $16❤️🔥見係加拿大豬仲係肉眼相信都唔錯😛煮得非常好 一咬就咬得開✨瘦嘅肉做到入口鬆嫩🥹啖啖都有汁 另外個汁都好食唔會太重口味配菜好豐富😍有大大粒蕃茄仔🍅、小紅蘿蔔粒🥕、翠肉瓜片、炒菇片、焗小薯仔🥔加咗薯條 幼身每條都脆口食到停唔到❤️🔥👨🏻🍳🤳🏻美國安格斯頂級牛板腱 $138 + 意粉$10食得出調味簡單 靠控制烹調、牛肉味同肉汁取勝✨有少少筋 肉嘅部分都煮得嫩嘅偏易咬配菜同上面一樣~加咗意粉 用蒜片同油炒得好香👍🏻
🍽️ House FiftyEight
觀塘翻工人士放工想搵好地方chill下可以嚟呢到😍
地鐵站行過嚟10分鐘內到
近工業區寫字樓
入面裝修好靚幾有格調 空間感一流
另一邊就係木系明亮啲嘅食嘢area
我地呢日weekend嚟lunch多一家人~
我地2個餐嘅肉都好好食✨👍🏻有嗰驚喜😛😛
餐湯揀咗粟米湯
見係加拿大豬仲係肉眼相信都唔錯😛
配菜好豐富😍
加咗薯條 幼身每條都脆口食到停唔到❤️🔥
食得出調味簡單 靠控制烹調、牛肉味同肉汁取勝✨
有少少筋 肉嘅部分都煮得嫩嘅偏易咬
配菜同上面一樣~
加咗意粉 用蒜片同油炒得好香👍🏻 +$10就有好抵🥹
包餐飲我地嗌咗檸檬水同奶茶~
有啲驚喜嘅西餐✨🖤收工嚟食應該好有feel食完仲可以直接喺餐廳飲嘢/去玩桌球飛鏢 推薦大家一班人嚟食🤤