4 day(s) ago 0 views
鐘意食拉面既我今日終於黎到呢間係旺角幾好名氣既拉面店,店內環境唔錯,感覺好似去左日本咁! 拉面款式專做某幾款,不過就湯拉面,沾面同油面都有。特製背脂煮干湯拉面見到拉麵湯頭表面有好濃厚既豬背脂油,湯底係偏重味,如果想再重味D,仲可以增量背脂。湯底飲落有好香既鮮味,而且仲有帶甜味既洋蔥粒,令到整體湯底冇咁膩。叉燒有2款,有慢煮豚肩同灸燒豚腩,配料都好多。海老辛醬背脂煮干沾面沾面有得簡冷面底~ 海老辛醬味道好突出,味道偏辣,食落好剌激,食得辣既朋友推介叫呢款。另外都有D日式飲品,叫左晴王麝香葡萄梳打同埋富士山柚子梳打,一秒回到日本!

特製背脂煮干湯拉面

海老辛醬背脂煮干沾面